“Πόλεμος” ανακοινώσεων μετά τις καταγγελίες της ΝΔ για offshore στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής»

Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» προκάλεσε η καταγγελία του Νότη Μηταράκη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ,  ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας βρίσκεται μια κυπριακή offshore με ποσοστό 2,93%.

Ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε το θέμα κατά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεων. Φραγκιαδάκη και επικαλέστηκε στοιχεία ΓΕΜΗ από όπου προκύπτει η συμμετοχή offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο στο μετοχολόγιο της Αυγής.

Στον κ. Μηταράκη απάντησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία η οποία επισήμανε ότι το ποσοστό αυτό αποκτήθηκε μέσω δημόσιας εγγραφής. 

Η απάντηση της Αυγής

Σκληρή ήταν η απάντηση της εφημερίδας που επισημαίνει ότι “ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα”

“Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα κ. Μηταράκης της ΝΔ πήγε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore, που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν εδώ και ώρες ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού Τύπου να διερωτάται τι συμβαίνει με την off shore της Αυγής και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρεία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρεία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα ας μπούμε στο θέμα…” σημειώνει η Αυγή στην ιστοσελίδα της. 

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με αφορμή την “παραδοχή” -όπως επισημαίνεται-της εφημερίδας «Αυγή» για συμμετοχή offshore εταιρείας στη μετοχική της σύνθεση, η ΝΔ τονίζει:

 “H ‘’Αυγή’’, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας, τη συμμετοχή offshore εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore.

Αναμένουμε την απάντηση ποιό φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της ‘’Αυγής’’. Αυτά προς το παρόν…”.

 

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός της βουλής – Τι προβλέπει

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη “στον ενικό”

ΚΚΕ: Η απλή αναλογική πριν από τις… κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ