Τσίπρας: Οι πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας

Συνάντηση με την Νάντια Μουράντ Μπαζί, τη νεαρή ακτιβίστρια η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής από τζιχαντιστές, είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter o κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξέφρασε στην ακτιβίστρια τον θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Πρόσθεσε επίσης ότι  συζήτησαν  την ανάγκη οι πρόσφυγες Ειδομένης και Πειραιά, να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Δείτε τις αναρτήσεις του κ. Τσίπρα:

Από την πλευρά της η Νάντια Μουράντ Μπασε έγραψε στον δικό της λογαριασμό ότι έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε έναν χρόνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Δείτε τις αναρτήσεις:

Πηγή φωτο: twitter @NadiaMuradBasee

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η ΕΕ να περιβάλλει με αλληλεγγύη και αγάπη τους πρόσφυγες

Ρήγας: Υπάρχουν ΜΚΟ που παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ