Αποστάσεις από τη δήλωση του Μάρδα κρατά ο Παππάς

Αποστάσεις από την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα να αναζητηθούν επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες κρατά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

“Δεν ξέρω τώρα αν υπάρξει μια κάποιου τέτοιου τύπου εξαίρεση, κάποιος από τους ανθρώπους ο οποίος αναγκάζεται να μεταφερθεί με τους γνωστούς τρόπους και να εγκαταλείψει την εστία του μπορεί να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία; Τέλος πάντων αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων. Αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι αρκετά έχουν ειπωθεί σε σχέση με αυτό το ζήτημα, δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο” είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Για το θέμα Καμμένου – Μουζάλα είπε: “Θα έχουμε εξέλιξη συμπαγούς, συνεχούς και αδιατάρακτης κυβερνητικής πορείας να είστε βέβαιος διότι είναι σαφές ότι κάποιοι διαρκώς ποντάρουν και αναπαράγουν ένα κλίμα πτώσης της κυβέρνησης. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα έχουμε την «ύστατη κυβερνητική κρίση», θα διαψευστούν για άλλη μια φορά και νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουμε δείξει ότι μπορούμε τις όποιες διαφωνίες  και τα προβλήματα να τις ξεπερνάμε με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Με τρόπο δηλαδή που να προστατεύει και την πολιτική πορεία του καθενός και την αδιατάρακτη συνέχεια του κυβερνητικού έργου” .

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μουζάλας θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε:

“Μπορούμε όλα τα προβλήματα να τα λύνουμε χωρίς να διαταράσσουμε την κυβερνητική πορεία και το κυβερνητικό έργο ειδικά σε τομείς οι οποίοι αυτές τις μέρες και αυτές τις εβδομάδες είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι”.

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, ο κ. Παππάς, τόνισε:

“Το θέμα είναι να καταλήξει αυτή η συζήτηση, πέραν του ότι πρέπει τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομα τους, να καταλήξει αυτή η συζήτηση σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες να συνιστούν μια τομή σε σχέση με το τι συνέβαινε στο παρελθόν. Και για να υπάρξει αυτή η τομή πρέπει να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν   διότι δεν μπορεί να απειλείται η κυβερνητική εκπρόσωπος με αγωγές και με μηνύσεις όταν ασκεί πολιτική κριτική στην αντιπολίτευση διότι αντίστοιχη κριτική είχαν ασκήσει και στο πρόσωπό μου. Εγώ δεν  απείλησα με αγωγές και μηνύσεις για ακριβώς την ίδια υπόθεση, με χυδαία υπονοούμενα αλλά αυτό το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης νομίζω ότι δεν ταιριάζει και εν πάση περιπτώσει επειδή ο καθένας από όσους βρίσκονται στην πολιτική έχει ένα ρόλο και μια θέση υπάρχουν υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τη θέση την οποία κατέχει. Όταν λοιπόν ο κ. Κουμουτσάκος είναι εκπρόσωπος της ΝΔ καλείται να απαντήσει για λογαριασμό της ΝΔ, όταν έχουν δημοσιευτεί τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε ή ενδεχομένως ακόμα πληρώνει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση ή εάν άλλοι είχαν ελέω ΝΔ διοριστεί σε κρίσιμες κομβικές κρατικές θέσεις ή αν δουλεύανε σε πολιτικά γραφεία υπουργών της ΝΔ ο εκπρόσωπος της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Νομίζω ότι είναι μια εκτροπή την οποία λογικά θα έχει μετανιώσει ήδη ο κ. Κουμουτσάκος.

Η ΝΔ οφείλει, κυρίως στον εαυτό της, να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με αυτό το παρελθόν ή αν θέλει και να υποστεί και τις πολιτικές συνέπειες και το πολιτικό κόστος να καλύψει αυτές τις πρακτικές. Δεν είδα να αμφισβητείται, μπορεί να αμφισβητήθηκαν στην αρχή οι αποκαλύψεις περί τιμολογίων αλλά ήρθε και νέο κύμα αποκαλύψεων και εκεί υπήρξε μια σιωπή η οποία ήταν εκκωφαντική”.

“O κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξηγήσει τι έχει συμβεί και  ως πρόεδρος της ΝΔ να ξεκαθαρίσει για το  ποια είναι η στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και να ξέρουμε και εμείς ποια κριτική δικαιούμαστε ή δεν δικαιούμαστε να ασκούμε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης θεωρούμε ότι είναι κομμάτι του παλαιού πολιτικού σκηνικού, του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με ότι αυτό σημαίνει από άποψη νοοτροπίας, δεσμεύσεων και αλληλοεξαρτήσεων με διάφορα συστήματα και υποσυστήματα. Νομίζω ότι η στάση του καθενός αυτό καταμαρτυρά.

Καθόλου δεν μας αφορά  η οικογενειακή του καταγωγή αυτή καθεαυτή, μας αφορά το γεγονός ότι έχει μια πολιτική πορεία η οποία τον κάνει κομμάτι του παλαιού πολιτικού συστήματος και κατεστημένου” πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

 

Δείτε επίσης:

Μάρδας: Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωση μου για τους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΔ: Για γέλια και για κλάματα οι δηλώσεις του Μάρδα

Σχέδιο καταγραφής του οικονομικού προφίλ των προσφύγων προανήγγειλε ο Μάρδας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ