Κάλεσμα για συνεργασία από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Οι προτάσεις της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη Φώφης Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για διάλογο και σύγκλιση των προοδευτικών, μεταρρυθμιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, δημιουργούν μια νέα βάση για την υπέρβαση του κατακερματισμού του μεσαίου χώρου, επισημαίνουν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Καλούν επίσης τα κόμματα και τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς να σταματήσει η ρητορική της διεκτραγώδησης των συνεπειών του κατακερματισμού και οι εκκλήσεις για την ανάγκη της ενότητας χωρίς συγκεκριμένα βήματα και αποφάσεις επί του πρακτέου.

Επισημαίνουν ότι όσο καθυστερεί η συνεργασία τους παγιώνεται ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Προτείνουν να συσταθεί άμεσα κοινή Επιτροπή από 20-25 στελέχη, με ευρεία αντιπροσωπευτική σύνθεση που να σηματοδοτεί όλες τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις (κόμματα, κινήσεις, ομίλους, δίκτυα, προσωπικότητες), χωρίς πλειοψηφία κανενός φορέα. 

Όπως επισημαίνουν η Επιτροπή αυτή πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα και μέσα σε ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, με τη διαμόρφωση ενός κοινού προγραμματικού πλαισίου που να αναδεικνύει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αξιοποιώντας τις μέχρι σήμερα επεξεργασίες και προτάσεις των επιμέρους φορέων. 

Στη συνέχεια να προχωρήσει με βάση το κοινό πλαίσιο στην οργάνωση ενός δημόσιου διαλόγου με εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο διαδίκτυο, επί των προτεινόμενων θέσεων, αλλά και για το τρόπο συνεργασίας των δυνάμεων του χώρου. 

Προσθέτουν επίσης ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, στην Ευρωβουλή, στη Αυτοδιοίκηση, στους συνδικαλιστικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς και η ανάληψη κοινών εθνικών και διεθνών πρωτοβουλιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το Ποτάμι για την προσχώρηση υποψήφιου βουλευτή του στη ΝΔ

Το κουίζ της Διαμαντοπούλου στο Twitter για τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ