Παπαδημούλης: Δεν “παζαρεύουμε” το προσφυγικό με το ασφαλιστικό

«Η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι απόλυτη προτεραιότητα για την χώρα, και όχι για την κυβέρνηση, γιατί είναι προϋπόθεση να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη από το καλοκαίρι» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, και συνέχισε λέγοντας:

«Και σε αυτόν τον στόχο, όπως και για το προσφυγικό, δηλαδή την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιβάλλεται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση στην χώρα και κοινωνική και πολιτική».

Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν παζαρεύουμε το προσφυγικό με το ασφαλιστικό, “δώστε μας κάτι σε αυτό, για να χαλαρώσουμε στο άλλο”. Απλώς λέμε ότι στην Ελλάδα ο συνδυασμός αυτός των δύο κρίσεων δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα και η επίλυση των δύο αυτών κόμπων γρήγορα είναι συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της ίδιας Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «πιστεύω ότι στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μπορούσε, δίπλα στον στόχο της εθνικής συνεννόησης για το προσφυγικό, να τεθεί ο στόχος της συνδρομής όλων -παρά τις διαφορές- στην ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Γιατί κάποιοι παίζουν καθυστερήσεις…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ