Μουζάλας: Μεγάλο το πρόβλημα αλλά διαχειρίσιμο

«Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε από το Συμβούλιο των αρχηγών, των πρωθυπουργών, ήταν καλές» επεσήμανε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε:

«Αυτό δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός ότι 10 ώρες μετά, η διαβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξει το status quo στα σύνορα, στην Ειδομένη, διαψεύστηκε. Και διαψεύστηκε με έναν ηχηρό και άσχημο τρόπο. Όπως ξέρετε, το status quo επέτρεπε να περάσουν περίπου 2.000 άνθρωποι που είχαν προσφυγικό προφίλ. Από χθες έχουν περάσει 250. Έχουμε λοιπόν μία παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου των αρχηγών, που ναι μεν δεν ήταν γραπτές, αλλά ξέρετε, το είπε ο πρόεδρος Τουσκ. Το είπε η π��οεδρία, το είπαν όλοι εκεί πέρα. Επομένως μικρό είναι το θέμα αν είναι γραπτές ή όχι».

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Μουζάλας: «Νομίζω ότι –πιθανώς εκεί έχει δίκιο η κ. Γεννηματά- ότι εγώ και η κυβέρνηση, αρκετό καιρό τώρα, λέγαμε ότι θα οδηγηθούμε σε ένα κλείσιμο των συνόρων. Και εννοώ την Ειδομένη. Δεν εννοώ ούτε Σένγκεν, ούτε τέτοια πράγματα. Αυτά δεν υπάρχουν… Θα μας δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο πιστεύω ότι θα είναι διαχειρίσιμο» υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ συμπλήρωσε ότι «σήμερα θα περιμένουμε να δούμε και τι αποφάσεις θα πάρει το ΝΑΤΟ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ