Επίθεση του Πολάκη στην ΝΔ

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της στο χώρο της Υγείας, ως κυβέρνηση, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τόσο στην κριτική που άσκησαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης όσο και στις αναφορές τους ότι η ρύθμιση για την ασφάλιση των ανασφάλιστων πολιτών ισχύει από το 2014.

«Αφού τα έχετε ψηφίσει όλα αυτά, γιατί άνθησαν τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, αφού με τις υπουργικές αποφάσεις τα λύσατε γιατί και σήμερα μας παίρνουν για προβλήματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία με τη μη δυνατότητα νοσηλευτικής περίθαλψης των ανθρώπων αυτών;» ρώτησε προς τα έδρανα της ΝΔ και ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν προσέρχονταν ο κόσμος ήταν γιατί έπρεπε να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους ότι το κόστος της νοσηλείας του θα μεταβιβαστεί στην εφορία. «Ούτε από το πεντάευρω τους είχατε εξαιρέσει, ούτε μπορούσε κανείς να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας» προσέθεσε.

Καταλόγισε δε στην αξιωματική αντιπολίτευση «βαθιά ιδεολογική και πολιτική σύγχυση», αλλά και συγκεχυμένη επιχειρηματολογία αφού – όπως ανέφερε – «από τη μία λέει πως τα είχαν ψηφίσει όλα κι από την άλλη ρωτάει που θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν όλα αυτά;».

«Και ποντάρετε και στα ρατσιστικά πρότυπα για να πάρετε ψηφαλάκια. Είναι επικίνδυνη η λογική “δεν θα πληρώσει ο Έλληνας τους πρόσφυγες” και σταματήστε τη», είπε ακόμη για να συμπληρώσει πως ο προσφυγικός πληθυσμός είναι στην πλειονότητά του υγιής πληθυσμός και να διαμηνύσει «αλλά και όποιοι χρειαστούν βοήθεια θα τους την προσφέρουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ