Κακλαμάνης: Στην ουσία τα σύνορά μας με τα Σκόπια είναι κλειστά

Το φόβο του για το κλείσιμο των συνόρων μας με τη ΠΓΔΜ εκφράζει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δεν “βλέπει” ούτε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ούτε την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

“Φοβάμαι πάρα πολύ. Στην ουσία κλειστά είναι τώρα” είπε στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων.  Μάλιστα, συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, “έχω μπροστά μου σύσταση της επιτροπής με ημερομηνία 10/2/16 και με υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου που λέει ότι αν δεν είμαστε εντάξει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και δεν έχουμε στείλει έκθεση, όχι μόνο για τα hotspots  αλλά και για τις 50 χιλιάδες θέσεις υποδοχής που έχουμε δεσμευτεί, τότε η συμφωνία Δουβλίνο 2 και 3 που τώρα έχει αδρανοποιηθεί θα εφαρμοστεί ξανά για την Ελλάδα”. 

Ερωτηθείς εάν βλέπει πολιτικές εξελίξεις, ο κ Κακλαμάνης τόνισε: “Αν εννοείτε είτε κυβερνήσεις ειδικού σκοπού είτε άμεσες εκλογές όχι. Για μένα αυτή τη στιγμή το κυρίως πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το οικονομικό και που εύκολα ή δύσκολα οι κάβοι θα ξεπεραστούν και θα δούμε που θα φτάσουμε. Για μένα αυτή τη στιγμή είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό το οποίο είναι εθνικό θέμα”.

“Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να συζητάμε σοβαρά ότι ψάχνουμε να βρούμε κενά σπίτια στον Έβρο για να βάλουμε μετανάστες ή πρόσφυγες;   Γνωρίζετε ότι εμείς σαν κόμμα, και στήριξα αυτή τη γραμμή, ότι εδώ που έχει φτάσει η ιστορία με όσα σφάλματα έκαναν επί ένα χρόνο και στο θέμα αυτό πρέπει να χαράξουμε εθνική γραμμή και να πάμε έξω με εθνική γραμμή και αυτό το στηρίζω και σήμερα αλλά από του σημείου αυτού μέχρι του σημείου η Ύπατη αρμοστεία με αυτόν τον κύριο που την εκπροσωπεί εδώ να ψάχνει στον Έβρο όταν δίπλα υπάρχει η Ροδόπη … αυτά είναι απίστευτα πράγματα!  Για αυτό σας είπα ότι το βάζω πρώτο γιατί στην οικονομία ότι λάθη και να  γίνουν κανένα έθνος και κανένας λαός δεν εξαφανίστηκε για οικονομικούς λόγους, στα εθνικά όμως θέματα αν γίνει μια γκέλα αυτό μας ακολουθεί επί δεκαετίες ολόκληρες και δεν ξέρω και αν ποτέ διορθώνεται” πρόσθεσε. 

 

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Κακλαμάνης εκτιμά ότι “θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικές τροποποιήσεις και στο αγροτικό και στο φορολογικό και αυτό θα κλείσει τώρα στη Σύνοδο Κορυφής έξω”. “Δεν λέω ότι προϋπάρχει συμφωνία αλλά θα δείτε ότι θα γίνει διότι αρκετά κράτη έχουν εκλογές μέσα στην ερχόμενη διετία, τους ενδιαφέρει πάρα πολύ και τα του οίκου τους, και αυτό θα μας το δώσουν και ενδεχομένως μετά να προχωρήσουν και στην αξιολόγηση. Αν πράγματι τη θέλει και η ελληνική κυβέρνηση γιατί κρατώ και αμφιβολίες κατά πόσο τη θέλει” επισήμανε. 

“Πάντως εγώ δεν βλέπω να πέφτει η κυβέρνηση τώρα όπως πολλοί πιστεύουν λόγω ασφαλιστικού και αγροτικού. Εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση πχ η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο, τα περισσότερα κόμματα της Βουλής παρά την κριτική που ασκούμε  …” συμπλήρωσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ