Την Τρίτη εξαγγέλλει αλλαγές στο ασφαλιστικό ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Την Τρίτη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, προγραμματίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εξαγγείλει διορθώσεις στο ασφαλιστικό, κυρίως στον τομέα των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και μεταβατικές διατάξεις για εκείνες τις ομάδες που θίγονται περισσότερο.

Τις αλλαγές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επεξεργάζεται ήδη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και άλλους.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τις αλλαγές αυτές θα μειωθεί η πίεση που δέχεται στο κοινωνικό μέτωπο, ενώ θεωρεί ότι στην αποσυμπίεση θα συμβάλει και η στάση της νέας ηγεσίας της ΝΔ, που ναι μεν επιτίθεται σφοδρά κατά της κυβέρνησης για την αγροτική της πολιτική, ωστόσο τάσσεται κατά ακραίων μορφών κινητοποιήσεων, όπως τα μπλόκα.

Ούτως ή άλλως η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό θα αποτελέσει κρας τεστ όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα έχουν την παρθενική τους δημόσια αντιπαράθεση, αλλά και για τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, που πιέζονται ιδιαίτερα από την πόλωση που ξεκίνησε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία στο Ταε Κβο Ντο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε κομματικό ακροατήριο, την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ταε Κβο Ντο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του κόμματός του και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Το Μαξίμου για τη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ

Διαψεύδουν ότι ζητήθηκε περικοπή συντάξεων από τους δανειστές

Το ΣτΕ δικαίωσε τους ασφαλιστές για τις συντάξεις τους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ