Κοδέλας: Η συμφωνία δεν δίνει προοπτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία, τόνισε πως θα μπορούσε να είχε διαφορετική στάση, εάν εκτιμούσε ότι αυτό το πρόγραμμα θα πρόσφερε τουλάχιστον μια προοπτική ανάκαμψης, έστω και σε βάθος τριετίας. «Δυστυχώς, όμως, δεν βλέπω κάτι τέτοιο», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να εξαντληθεί έτσι το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, προσθέτοντας ότι ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος, καθώς «καθηλωνόμαστε στην ίδια συνταγή των μνημονίων».

Ο Δημήτρης Κοδέλας εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα θα έχει, ως άμεσα αποτελέσματα, περισσότερα λουκέτα, αλλά την εγκατάλειψη των αγροτικών εργασιών εκ μέρους του εργατικού δυναμικού της υπαίθρου.

«Δεν ακυρώνω, δεν μηδενίζω τις προσπάθειες που έγιναν επί έξι μήνες» αποσαφήνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δεν υποτιμά τις θετικές παραμέτρους της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως την ανάδειξη του θέματος του χρέους και των αληθινών προβλημάτων της Ευρώπης, την αποκάλυψη της πολιτικής των δανειστών, κλπ.

Η συμφωνία όμως ήταν «τραγική κατάληξη» ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη πως  αυτό εν πολλοίς οφειλόταν στο ότι η κυβέρνηση διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα αυταπάτες ως προς τη «φύση» και τη στάση των δανειστών, με αποτέλεσμα να μην γίνουν εγκαίρως κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Πηγή: stokokkino.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους

Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για άλλο νόμισμα

Γερμανοί καυτηριάζουν τη στάση των… Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ