Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υποταγμένο λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υποταγμένο λαό».

«Όταν εγκαλεί το ΚΚΕ ο κ. Τσίπρας με περισσό  θράσος, εμείς έπρεπε να του απαντήσουμε ότι είναι αδιανόητο να καλεί σε συνεργασία το ΚΚΕ και μάλιστα εξ ονόματος της αριστεράς, για να σώσουμε μαζί το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη, και όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κρίση» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εξ ονόματος της αριστεράς. Αλλά σε αυτή τη χώρα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αριστερούς βλέπουμε στο κόμμα του κ. Τσίπρα και ήταν πρώην συνεργάτες και στενοί σύμβουλοι του κ. Σημίτη, του κ. Γιώργου Παπανδρέου».

Αναφορικά με την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι «δεν θα συνεργαστούμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με Παπανδρέου, ούτε με το Ποτάμι», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε:

«Κυβέρνηση θα γίνει και βεβαίως σε αυτό είναι διαθέσιμα ήδη άλλα κόμματα. Και το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος. Άρα στήριξη θα βρει.  Όπως απέκλειε και το ΠΑΣΟΚ πριν τη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ πριν 2,5 χρόνια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα».

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και την έχει πάρει και έχει γίνει ένα κλασικό πλέον αστικό κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υποταγμένο λαό για να περάσει την πολιτική αυτή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των αντιλαϊκών μέτρων, της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους δανειστές που θα φέρουν και νέα μέτρα για τους εργαζόμενους και θα συντηρήσει όλα τα προηγούμενα», πρόσθεσε.

«Εμείς αυτό που λέμε απλά στον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα αυτούς που αισθάνονται αριστεροί, είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουν από αυτή την πείρα τους, να φύγουν από αυτά τα κόμματα και να ενισχύσουν μόνο το ΚΚΕ , γιατί πραγματικά είναι εγγύηση και δύναμη που κοιτάει το λαό στα μάτια καθαρά,  μιλάει με συνέπεια και δεν κάνει συνεχείς αλλαγές τοποθετήσεων ανάλογα με το τι ακροατήριο θέλει να αποσπάσει», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει με την πάλη των λαών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα πολιτικά κόμματα θεωρούν ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αλλάξει με την αλλαγή σε κάποιες κυβερνήσεις της Ευρώπης ή στη χώρα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο, άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλο Ευρώπη». 

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ