«Μονομαχία» Γιακουμάτου – Στρατούλη στον Real Fm 97,8 για την τρόικα

«Μονομαχία» Γιακουμάτου – Στρατούλη στον Real Fm 97,8 για την τρόικα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με φόντο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα νέα μέτρα.

«Για άλλη μια φορά δυστυχώς η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τον ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα της τρόικας. Έχει μετατρέψει τις κόκκινες γραμμές σε αχνές γραμμές πάνω στην άμμο. Αποδέχεται όλες τις θρασύτητες, προκλητικές για τον λαό, απαιτήσεις τις τρόικας. Αυτή η διαπραγμάτευση οδηγεί σε μία θεαματική πολιτική κολοτούμπα της κυβέρνησης. Από το –φεύγουν τα μνημόνια- έφτασε η κυβέρνηση να τρέχει και να παρακαλάει την τρόικα. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια τραγωδία για τον ελληνικό λαό», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης για να απαντήσει ο κ. Γιακουμάτος:

«Αν είναι για το καλό της χώρας, προτιμώ να είμαι καρπαζοεισπράκτορας παρά τζάμπα μάγκας και να καταστρέψω μια πατρίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που κάνει, δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά ζημιά στον τόπο. Είμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Το τι θα γίνει ας το δούμε στην πράξη. Τι ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Όταν το προσδόκιμο ζωής έχει πάει στα 78-83 γιατί να μην πάμε στα 20 χρόνια την κατώτατη σύνταξη; Γιατί τόση φασαρία από τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει τα πάντα;»

«Ο κίνδυνός είναι η νέα συμφωνία για τα νέα μνημονιακά μέτρα. Είναι ταπεινωτικό για τον λαό και την πατρίδα, να πηγαίνει η μισή κυβέρνηση να δει την τρόικα στο Παρίσι, να γυρίζει πίσω άπρακτη και να γυρίσει σε άτακτη υποχώρηση σε σχέση με τα όσα έχει πει στον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες. Η αντιμετώπιση της τρόικα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση είναι ταπεινωτική και προσβάλει την ίδια τη χώρα μας γιατί μας αντιμετωπίζουν ως μπανανία και αποικία της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Δεν έχουμε κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από το πρόγραμμά μας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζουν το πρόγραμμά και η συμφωνία είναι ότι όποιον βλέπουν Όποιον ή όποια βλέπουν, αυτό που λένε είναι ότι τα μνημόνια και η λιτότητα πρέπει να τελειώνουν, το δεύτερο, ότι το δημόσιο χρέος της χώρας πρέπει να κουρευτεί και τρίτον, ότι τα μνημόνια πρέπει να αντικατασταθούν από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης».

«Αν το σχέδιο ανάπτυξης ήταν αυτό που παρουσίασαν στο Λονδίνο, φοβάμαι πάρα πολύ. Τρέμω για το τι θα γίνει στην Ελλάδα. Μην παραγνωρίζετε ότι από το 3ο τρίμηνο του 2014 έχουμε ανάπτυξη 1,9, τη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην ξεχνάτε, ότι κάναμε κάποια πράγματα. Αυτά είναι συν. Κάντε μια έρευνα να δείτε ότι τα μαγαζιά που ήταν κλειστά όλα, άρχισαν και ανοίγουν δειλά δειλά. Η ανεργία από το 30% έχει πάει στο 26%. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που τώρα η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από τον βούρκο από τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές. Αυτό με πειράζει πάρα πολύ. Είναι μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από ένα τέλμα», είπε στη συνέχεια ο κ. Γιακουμάτος και επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Κι εγώ τις τρώω τις καρπαζιές. Να σας θυμίσω τι είχε πει ο Προβόπουλος; Ότι είχαμε σχέδιο Β’ να κλείσουμε τα σύνορα, λένε ότι θα έρθει το χάος. Φοβάμαι και τρέμω ότι πάμε τη χώρα στα βράχια με τις λογικές του κ. Τσίπρα. Είχα πει, μείωση μισθού και μείωση συντάξεων δεν ψηφίζω και θα το κάνω και πράξη. Από 1η 1ου του 2015 με το 30% που κόβεται η έκτακτη εισφορά, θα πάρει κάτι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ