Ομιλία Σαμαρά με πακέτο φοροελαφρύνσεων

Ομιλία Σαμαρά με πακέτο φοροελαφρύνσεων

Σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα αλλά και την οικονομία της, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σηματοδοτήσει, με την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

Όπως είπε στον realfm 97,8 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η ομιλία του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές και άξονες με στόχο τη διόρθωση αδικιών, αλλά και την ελάφρυνση βαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού χώρου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων:

• Mείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στo πετρέλαιο θέρμανσης έως και 30% με παράλληλη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

• Αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (από 70 έως 100 δόσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής).

• Διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ και έκπτωση για κενά – μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

• Χρονοδιάγραμμα σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών με απώτερο στόχο τον περιορισμό τους στο 35% για τα φυσικά πρόσωπα και το 15% για τις επιχειρήσεις.

• Διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% στο χώρο της εστίασης και το 2015.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση, τις δηλώσεις και την πολιτική που ακολουθεί σε κορυφαία ζητήματα για τη χώρα.

Αμέσως μετά την ομιλία ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί περίπτερα της 79ης ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ