Στυλιανίδης: Η αρχιτεκτονική του ΕΝΦΙΑ είχε τραγικά λάθη

Στυλιανίδης: Η αρχιτεκτονική του ΕΝΦΙΑ είχε τραγικά λάθη

Για τον εμπάργκο της Ρωσίας, τον ΕΝΦΙΑ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μάρως Λεονάρδου.

Αναφορικά με το εμπάργκο της Ρωσίας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα για ακόμη μία φορά γίνεται το εξιλαστήριο θύμα μίας σύγκρουσης των μεγάλων» και εξέφρασε την ��εποίθηση ότι χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες, «τόσο προς τη ρωσική πλευρά όσο και προς την ΕΕ, η οποία θα πρέπει να σηκώσει το βάρος των αποζημιώσεων για τους παραγωγούς»

«Αν ήμουν υπουργός εξωτερικών θα έκανα ένα ταξίδι τις Βρυξέλλες για να διασφαλίσω το περιθώριο διαπραγμάτευσης που μου δίνουν οι σύμμαχοι και στη συνέχεια στο Κρεμλίνο για να συζητήσω ευθέως με τη ρωσική ηγεσία τα περιθώρια που υπάρχουν να περιοριστεί η πληγή εναντίον των ελληνικών προϊόντων», ανέφερε ο βουλευτής.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι «πλήττεται ένας από τους βασικούς πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος που είναι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας».

«Το ψηφίσαμε θεωρώντας ότι σε μία κρίση κάνεις πράγματα που δεν κάνεις συνήθως. Εδώ αποδεικνύεται ότι η αρχιτεκτονική του είχε τραγικά λάθη, τα οποία πρέπει επειγόντως να διορθωθούν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι «όταν βρίσκεται μία προσπάθεια εξυγίανσης σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία αποτελεί αναταραχή αλλά εκτιμώ ότι το μείζον είναι οι καθαρές λύσεις».

«Δηλαδή θα πρέπει η κυβέρνηση να βγει και προς τους δανειστές και προς την κοινωνία και να ζητήσει συγκεκριμένες πολιτικές. Το δημοσιονομικό το έχουμε καταφέρει, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά πρέπει να κινηθεί η πραγματική οικονομία», πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ