Σταθάκης: Δεν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν

Σταθάκης: Δεν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πιθανότητα Εθνικής συνεννόησης, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να κυβερνά.

«Προφανώς το διακύβευμα πλέον για τα επόμενα χρόνια, είναι ανάμεσα στη συνέχιση όχι μόνο της πολιτικής λιτότητας αλλά και της μνημονιακής πολιτικής, το οποίο ουσιαστικά είναι το διαλυμένο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, οι συνεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε: 

«Έχουμε ένα πακέτο πλήρως μετατοπισμένο στην ουσία της μνημονιακής πολιτικής. Απέναντι σε αυτό, εμείς τοποθετούμε τη δική μας αντιμνημονιακή ατζέντα. Αυτό είναι ένα χάσμα, από το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει μια Εθνική συνεννόηση».

«Έχουμε διατυπώσει τις απόψεις μας για την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Εντούτοις παραμένει το θέμα, ότι δεν μπορεί να εμπλακεί αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοιου τύπου συζήτηση με την κυβέρνηση που εφαρμόζει αυτά», πρόσθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «φυσικά και πρέπει να συνεννοηθούμε. Αυτό που είναι αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ηθικά και πολιτικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει. Παρά το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, την επαύριον των ευρωεκλογών είναι σε παράλυση. Δεν μπορεί να συνεχίσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα». 

«Το διακύβευμα είναι σαφές. Χρειάζεται ή απαιτείται αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα. Αυτό δυστυχώς παραπέμπει σε εκλογές», τόνισε ακόμα.

Σε σχέση με τους αριθμούς στην οικονομία, ξεκαθάρισε ότι «έχουμε ισχυρή επιβράδυνση των αρνητικών ρυθμών καθόδου της οικονομίας. Από το σημείο αυτό, μέχρι να μιλήσει κάποιος για ανάκαμψη είναι λίγο βεβιασμένο. Σε ορισμένους κλάδους υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία, σε άλλους όμως κλάδους, έχουμε μια στασιμότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ