Εκλογές 2014 στο enikos.gr

Εκλογές 2014 στο enikos.gr

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2014 από το enikos.gr.

 

Στο αυτόφωρο ιερέας μετά από καυγά για τα εκλογικά

Στο αυτόφωρο κατέληξε ένας ιερέας από την περιοχή της Ζαχάρως, μετά από καυγά που ξεκίνησε με αφορμή τα εκλογικά. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, παραμονής των εκλογών σε καφενείο της περιοχής, με τον ιερέα, να ξεκινά κουβέντα για την δραστηριότητα στελέχους του τοπικού δήμου.

 

Φραστικό επεισόδιο Παναγιώταρου με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φραστικό επεισόδιο στο Χολαργό.

 

Κλειδωμένες τουαλέτες σε εκλογικά κέντρα στην Ξάνθη

Μία έκπληξη περίμενε, το πρωί, τους δικαστικούς επιμελητές σε εκλογικά κέντρα της Ξάνθης, καθώς αντίκρισαν κλειδωμένες τουαλέτες και τα κλειδιά αναζητούνταν.

 

ΦΩΤΟ-Με την οικογένειά του στην κάλπη ο Αβραμόπουλος

Με τη σύζυγό του Βίβιαν και τους γιους του Φίλιππο και Ιάσονα πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στο Παγκράτι, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Τα “παρατράγουδα” των εκλογών

Αρκετά ήταν φέτος τα “παρατράγουδα” στις εκλογές. Συγκεκριμένα, στην Έδεσσα επιστρατεύθηκαν περιπολικά, προκειμένου να οδηγηθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στα εκλογικά κέντρα.

 

Σπύρου: Οι πολίτες να μας δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας

«Αναλάβαμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια πολύ δύσκολή περίοδο για την χώρα και τους πολίτες της. Θεμελιώσαμε το νέο θεσμό της Περιφέρειας», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κέρκυρα.

 

Καταγγελίες Κουίκ για «τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων»

Καταγγελία για ύποπτη τεχνητή έλλειψη των ψηφοδελτίων του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται, έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε ικανά στελέχη

«Εύχομαι οι κάλπες να απελευθερώσουν αναπτυξιακές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε στη Νέα Ερυθραία το εκλογικό του δικαίωμα.

 

Στεργίου: Ευκαιρία για τους πολίτες να δώσουν αντιμνημονιακό μήνυμα

“Η σημερινή μέρα είναι η ευκαιρία των πολιτών, να δώσουν ένα ηχηρό αντιμνημονιακό μήνυμα σε όσους έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν όλα αυτά τα σκληρά μέτρα, που έχουν φέρει σε απόγνωση όλους τους Έλληνες” δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Στεργίου.

 

78χρονη πέθανε όταν ψήφισε

Τραγική κατάληξη βρήκε μία 78χρονη γυναίκα στην Περίσταση Πιερίας, καθώς την ώρα που πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και λιποθύμησε.

 

ΦΩΤΟ-Η ψήφος του Γιώργου Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε στη Νέα Ερυθραία το εκλογικό του δικαίωμα.

 

Ψηφοφόρος ετών… 102!

Ίσως ο μεγαλύτερος σε ηλικία ψηφοφόρος, άσκησε σήμερα στην Πρέβεζα το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του 2ου δημοτικού σχολείου, σε ηλικία 102 χρ. Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κούρτη, γεννηθείς τον Οκτώβριο του 1912.

 

Πάτρα: Δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούν τη βοήθεια της αστυνομίας

Την συνδρομή της Αστυνομίας έχουν ζητήσει δικαστικοί αντιπρόσωποι στην Πάτρα, προκειμένου να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

 

Χαραλαμπίδου: «Στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας»

“Με την ψήφο μας σήμερα και στις τρεις κάλπες, πρώτα από όλα στην κάλπη για το νερό, για να μείνει το νερό της Θεσσαλονίκης δημόσιο αγαθό, στην κάλπη για το δήμο και στην κάλπη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής” δήλωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο ημερήσιο Γυμνάσιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Να μην επιτρέψουν οι πολίτες με την αποχή να αποφασίσουν άλλοι

«Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα», όπως δήλωσε, πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

 

Χατζημαρκάκης: Οι πολίτες θα επιλέξουν τους ικανότερους

«Προσωπικά νιώθω περήφανος και συγκινημένος που συμμετέχω στη γιορτή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας στην Κρήτη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

 

Χαϊκάλης: Διεκδικούμε λύσεις για μια αλλαγή

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Συμμέτοχοι στο Αύριο» και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαικάλης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, και σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «όταν υπάρχει κρίση στο σπίτι, στην οικογένεια, στην πόλη, και στη χώρα, δεν σκύβεις το κεφάλι, ούτε υποκύπτεις σε διλήμματα. Σηκώνεσαι ψηλά, ζητάς ενότητα, ενημέρωση και διεκδίκηση».

 

Κρήτη-Ένταση και προσαγωγή υποψηφίου

Δεν έλειψε η ένταση και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να πάρουν σοβαρές διαστάσεις τα επεισόδια.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποψήφιος του συνδυασμού “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Δήμο Ηρακλείου προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

 

400.000 Θρακιώτες στις κάλπες

Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και των νέων Δημοτικών Συμβουλίων στους 13 Δήμους της Θράκης.

 

Προσαγωγές 15 χρυσαυγιτών στα Καμίνια

Δεκαπέντε άτομα προσήχθησαν στα Καμίνια πριν από λίγο, μετά από καταγγελίες.

 

Ψηφίζουν οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Κανονικά διεξάγεται η ψηφοφορία σε Αργοστόλι, Ληξούρι και τα χωριά στην Κεφαλονιά. Η προσέλευση είναι μεγάλη.

 

BINTEO-Θεοδωράκης: Ψήφος έξω από κομματικές γραμμές

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο ιδρυτής του «ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σε σχολείο του Χαϊδαρίου.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Παπούλιας: Ελπίζω να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι

Στο σχολείο που φοιτούσε ως μαθητής στα Γιάννενα ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πριν από λίγο που είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «ο ζωογόνος χυμός της δημοκρατίας» κι ευχήθηκε «να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι».

 

Μηταφίδης: Σήμερα παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε και την πόλη και τη χώρα

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στο 66ο Δημοτικό σχολείο Ξηροκρήνης.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Δρίτσας: Υπάρχουν κρούσματα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας

Να τηρηθεί η εκλογική νομιμότητα τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας, στη δήλωσή του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, καθώς, όπως είπε, «στην πόλη μας υπάρχουν ήδη γενικευμένα κρούσματα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας».

 

Μαρινάκης: Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς

“Σήμερα ο Πειραιάς ψήφισε. Σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό” δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

 

12:33-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Κάρολος Παπούλιας

 

Σοφιανός: Η Αθήνα να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς

Την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος άσκησε ο υποψήφιος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Μπουτάρης: Στις εκλογές πάντα ανησυχείς, αλλά η ζωή συνεχίζεται

“Στις εκλογές πάντα ανησυχείς, αλλά είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε η ζωή συνεχίζεται” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχαλολιάκος: Ψήφισα με σεβασμό στον αξιακό κώδικα του Πειραιά

«Άσκησα το εκλογικό μου καθήκον, με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά.

 

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Μπουτάρης

Αυτή την στιγμή ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στην Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

Καμμένος: Να μην πουν ότι ο λαός ενέκρινε τα μνημόνια

«Σήμερα, οι τοπικές κοινωνίες επιλέγουν τους καλύτερους δημοτικούς άρχοντες, περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

Θεσσαλονίκη: Ψήφισε η υποψήφια δήμαρχος Ε. Ιωαννίδου

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ελεάνα Ιωαννίδου με την αυτοδιοικητική παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη».

 

11:46-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Μιχαλολιάκος

Στο 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά ψήφισε οδήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

 

ΒΙΝΤΕΟ- Tσίπρας: Πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα για να γυρίσουμε σελίδα

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα, γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.

 

11:33-ΤΩΡΑ-Ψήφισε ο Β. Καπερνάρος

“Είμαι αισιόδοξος γιατί κάναμε έναν έντιμο αγώνα και μία τίμια προσπάθεια” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος…

Κουμουτσάκος: Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες 

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ψήφισε στις 11: 00 σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Τζιτζικώστας: Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι

«Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Καλαφάτης: Η συμμετοχή στις εκλογές είναι συμμετοχή στη γιορτή της δημοκρατίας 

«Η συμμετοχή του πολίτη στις εκλογές είναι συμμετοχή στη γιορτή της δημοκρατίας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, εξερχόμενος από το 212ο εκλογικό τμήμα που ψήφισε, στην οδό Κασσάνδρου.

 

Κουτσούμπας: Ολες μας τις δυνάμεις για να σταθεί όρθιος ο λαός

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ψήφισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Παφίλης: Όσοι διστάζουν να κάνουν το βήμα τώρα

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ δήλωσε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ότι  «ο αγώνας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη» ενώ προσκάλεσε όσους διστάζουν να κάνουν το βήμα τώρα.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει το έργο της

«Οι πολίτες με την ψήφο τους διεκδικούν μία τοπική αυτοδιοίκηση προοδευτική, δημοκρατική, αλληλέγγυα προς την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε, προσθέτοντας: «Μία κοινωνία η οποία δοκιμάζεται και αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και προσπαθεί να σηκωθεί όρθια».

 

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη.

 

BINTEO-Δούρου: Δεν θα μπορούσα να μην είμαι αισιόδοξη

“Σήμερα δεν είναι η μέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών” σχολίασε μεταξύ άλλων η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

 

BINTEO-Ψηφ��ζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δείτε πως ψήφισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πριν από λίγο.

 

11:04-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκεί αυτή την ώρα το εκλογικό του δικαίωμα…

 

ΒΙΝΤΕΟ-Σακελλαρίδης: Σήμερα οι Αθηναίοι αλλάζουν την Αθήνα

Το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη άσκησε λίγο μετά τις 10.30 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης που δήλωσε ότι «σήμερα οι Αθηναίοι αλλάζουν την Αθήνα» και σημείωσε ότι «μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε τη μάχη για μια Αθήνα για όλους».

 

ΒΙΝΤΕΟ-Σπηλιωτόπουλος: Μπορούμε να σηκώσουμε και πάλι την Αθήνα ψηλά

«Η Αθήνα μπορεί περισσότερα και καλύτερα», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κακλαμάνης: Τους διαψεύσαμε

«Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε μέχρι τις κάλπες. Τους διαψεύσαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

10:46-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Σακελλαρίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί τώρα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

10:44-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Σπηλιωτόπουλος

Στο 43-ο εκλογικό διαμέρισμα ψήφισε, πριν από λίγα λεπτά, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Καμίνης: Οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας

«Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, στις μητροπόλεις», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε.

 

10:42-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει η Ρένα Δούρου

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω.

 

10:37-ΤΩΡΑ-Ψήφισε ο Ν. Κακλαμάνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

 

10:33-Tωρα-Ψηφίζει ο Μώραλης

Αυτή την στιγμή ψηφίζει ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης…

10:32-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Καμίνης

Την ψήφο του έριξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, συνοδευόμενος από την κόρη του.

 

Ψήφισε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την “Ελληνική Αυγή” Ηλίας Κασιδιάρης, άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα.

 

Ένταση στο εκλογικό που ψήφισε ο Βενιζέλος

Μικροένταση επικράτησε στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

 

Εκλογικό τμήμα χωρίς σφραγίδα

Με καθυστέρηση 30 λεπτών ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε ένα εκλογικό τμήμα στην περιοχή των Συκεών.

 

10:10-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Βενιζέλος

Στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Ιωαννίδης: Θέλουμε τα δημοψηφίσματα, αλλά νόμιμα

Λίγο μετά τις 9:30, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος, αμέσως μετά δήλωσε ότι τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει στο άτυπο δημοψήφισμα.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Βγαίνουμε από την κρίση

Στην Πύλο ψήφισε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».

 

ΒΙΝΤΕΟ-Σγουρός: «Να ψηφίσουν για το μέλλον τους»

«Κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος το υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ψήφισε στο 5ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης με τη συνοδεία του 15χρονου γιου του.

 

Με το άνοιγμα της κάλπης ψήφισε η Παπαρήγα

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 7 το πρωί η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο 41ο και 42ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

 

9:45-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Ιωαννίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί ο Γιάννης Ιωαννίδης στο 87ο Δημοτικό Σχολείο, στη Θεσσαλονίκη.

9:39-ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Σαμαράς

Την ψήφο του έριξε πριν από λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του στην Πύλο.

 

Πειράζει αν δεν ψηφίσω;

Η ψήφος είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και η μη άσκησή του συνεπάγεται κυρώσεις.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Ψηφίζω… Μιχελάκη

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα τιμήσει τον συνάδελφό του υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ψηφίζοντάς τον στην Β’ Αθηνών που θα είναι συνυποψήφιοι.

 

Με περιπολικά στα εκλογικά τμήματα στην Πέλλα

“Παρατράγουδα” στην Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας που έμειναν χωρίς εφορευτικές επιτροπές κάποια τμήματα καθώς δεν εμφανίστηκαν τα μέλη.

 

Τι σημαίνει “ψήφος”, “μαύρο” και “δαγκωτό”;

Η λέξη «ψήφος», προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «ψάω», που σημαίνει λειαίνω, ομαλύνω. Η ψηφοφορία στη Σπάρτη της Αρχαίας Ελλάδας γινόταν δια βοής ενώ στην Αθήνα δια ανάτασης των χειρών (φανερή) ή δια οστράκων και σφαιριδίων (κρυφή).

 

Όσα έγιναν στις πρώτες δημοτικές εκλογές

Εκατόν ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τις πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα αλλά η ιστορική έρευνα για τις δημοτικές εκλογές κινείται στη σκιά των αναρίθμητων εργασιών που έχουν γραφεί για τις βουλευτικές εκλογές.

 

Συνελήφθη γιατί έγραφε συνθήματα έξω από εκλογικό κέντρο

Ένας 19χρονος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στη Ναύπακτο, διότι έγραφε συνθήματα έξω από εκλογικό κέντρο.

 

Εκλογικά… μικροπροβλήματα στην Κρήτη

Από τις 7.00 άνοιξαν οι κάλπες και στα 1295 εκλογικά τμήματα της Κρήτης, με τη διαδικασία να εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ευτράπελα.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Η Τήλος έχει ήδη… εκλέξει δήμαρχο

Ανακοινώθηκε ήδη το πρώτο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τη Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, η οποία βγήκε δήμαρχος στην Τήλο, πριν από τις κάλπες.

 

ΦΩΤΟ-Οι πρώτες ψήφοι στη Νίκαια

Φωτογραφία από τις πρώτες ψήφους που έπεσαν από νωρίς στις κάλπες εκλογικού κέντρου της Νίκαιας.

 

Τι προβλέπει η εκλογική διαδικασία

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία έχει εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών για τη διευκόλυνση των εκλογέων.

 

Πρώτη επιθεώρηση από τον Γ. Μιχελάκη

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί και το άνοιγμα της κάλπης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος από πολύ νωρίς βρίσκεται στο γραφείο του, επισκέφθηκε τόσο την αίθουσα των δημοσιογράφων, όσο και τον χώρο που χτυπά η καρδιά της εκλογικής διαδικασίας.

 

Ανοιχτά τα γραφεία ταυτοτήτων

Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας, θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Άφαντη στην Πάτρα η εφορευτική επιτροπή

Άρχισαν τα παρατράγουδα στην εκλογική διαδικασία. Στην Πάτρα αναφέρουν ότι κάποια τμήματα δεν έχουν εφορευτική επιτροπή.

 

ΦΩΤΟ-Οι πρώτες ψήφοι στου Ζωγράφου

Οι πρώτες ψήφοι στο 3139 εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου, έπεσαν στην κάλπη από τις 7.20 το πρωί.

 

Mε πυραυλάκατο η μεταφορά εκλογικού υλικού σε Κάσο και Κάρπαθο

Στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί εναέρια και πλωτά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση τυχουσών εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια των επικείμενων εκλογών. Το κόστος της διάθεσης των μέσων θα βαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών.

 

07.39 – ΒΙΝΤΕΟ-Ψηφίζει ο Κώστας Καραμανλής

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο δημοτικό σχολείο Αγίου Ελευθερίου.

 

Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στα Γιάννενα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα ψηφίσει στην Πύλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Νέα Ιωνία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο 41ο & 42-ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών και ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, θα ψηφίσει στο Χαϊδάρι.

 

Εκλογές 2014: 1.441 δημοτικοί και 105 περιφερειακοί συνδυασμοί

Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκινά η σημερινή πολιτική «μάχη».

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι εκλογείς είναι 9.871.733, (με 4.779.471 εξ αυτών άντρες και 5.092.262 γυναίκες).

 

07.00- Άνοιξαν οι κάλπες

Ξεκίνησε η εκλογική μάχη. Από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τον α’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σήμερα σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τους τμήμα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι επίσης αποδεκτή. 

Μάθε που ψηφίζεις

Μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν.

Συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και την χρονολογία γέννησης μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.

 

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα

 

Εναλλακτικά λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο: 213 136 1500

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ