Ο Μητσοτάκης προβλέπει μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης προβλέπει μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ 

Οι ευρωεκλογές, δεν είναι εθνικές εκλογές, γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε, ότι «θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, αλλά η αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι σε δυσαρμονία με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» για να προσθέσει ότι «στη Βρετανία όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κυβερνών κόμμα τρίτο, κανείς δεν θέτει θέμα παραίτησης της κυβέρνησης».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», εκτίμησε ότι «ο μεγάλος ηττημένος το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις την επομένη των εκλογών», είπε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε, ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως προεκλογική χαλάρωση. Η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιεί ένα σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας και την ανάταξη της οικονομίας. Στο σχέδιο αυτό θα μείνουμε προσηλωμένοι». Συμπλήρωσε δε, ότι «πρέπει πλέον να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών και προϊσταμένων στο δημόσιο, «ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα» ενώ επανέλαβε, ότι «το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο» και πως «καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση υπαλλήλων ΟΤΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ