ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι ακόμα νεκροί, για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική;

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι ακόμα νεκροί, για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική;

Τη σημερινή τραγωδία που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, λίγες εβδομάδες μετά το Φαρμακονήσι, σχολίασε με ανακοίνωσή ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η εκατόμβη των νεκρών στο Αιγαίο πρέπει να εξεγείρει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

«Λίγες εβδομάδες μετά το Φαρμακονήσι, σήμερα στη Μυτιλήνη έχουμε νέα βύθιση πλοιαρίου, που μετέφερε πρόσφυγες. Τουλάχιστον, εφτά οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι.

 Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για «ατυχήματα», δεδομένου ότι τα θανατηφόρα περιστατικά τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι τραγωδίες στο Αιγαίο είναι τα αιματηρά αποτελέσματα της ελληνικής κι ευρωπαϊκής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς ενός υποτιθέμενου πόλεμου. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ δεν πράττουν τίποτα, για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών – με προεξάρχοντα τον πόλεμο στη Συρία.

Αρκετούς νεκρούς έχουμε ήδη θρηνήσει. Είναι ώρα για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ