ΒΙΝΤΕΟ-Παναγιωτόπουλος: Λάθος του Κακλαμάνη να είναι υποψήφιος

ΒΙΝΤΕΟ-Παναγιωτόπουλος: Λάθος του Κακλαμάνη να είναι υποψήφιος

Λανθασμένη θεωρεί την επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη να είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Θεωρώ ότι κάνει λάθος. Έχει γίνει μια επιλογή από την Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού επαινώντας ωστόσο τον κ. Κακλαμάνη για την απόφαση του να στηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο σε περίπτωση κατά την οποία ο υποψήφιος της ΝΔ είναι στον Β΄γύρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να περάσει η χώρα σε μια αντιμνημονιακή περίοδο με ένα νέο κοινωνικό κράτος.

Σε σχόλιο του για τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς, εκτίμησε πως η πολυδιάσπαση του χώρου δημιουργεί πρόβλημα καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτοδυναμία για τον σχηματισμό μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τον προορισμό του μνημείου της Αγιάς Σοφιάς τονίζοντας πως η μετατροπή της σε τζαμί θα αποτελέσει ένα σοβαρό ολίσθημα το οποίο θα εκθέσει διεθνώς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν αλλάξει η χρήση του παγκόσμιου αυτού μνημείου, μόνο εκκλησία μπορεί να γίνει. Αυτός είναι ο λατρευτικός και θρησκευτικός προορισμός του», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακόμη, σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση αναδεικνύει μουσουλμανικά μνημεία και δεν κάνει «τα τζαμιά εκκλησίες» ενώ ζήτησε σωφροσύνη και σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση σε τέτοια θέματα, πάνω στα οποία η διεθνής νομιμότητα έχει θέση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως το υπουργείο Πολιτισμού αξιοποιεί τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την συντήρηση των μνημείων της χώρας και προανήγγειλε την λειτουργία των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από τις 8 π. μ. μέχρι τις 8 μ. μ. σε εβδομαδιαία βάση από 1/4.

Τέλος, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία που έχει με το υπουργείο Τουρισμού, η οποία στοχεύει σε μία «επίθεση» φιλίας μέσω διαδικτύου για την προώθηση ενός τουριστικού marketing.

 

Δείτε τα βίντεο του Mega

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ