Ο Τσίπρας σε εκδήλωση του Die Linke: «Κατεστραμμένη χώρα» η Ελλάδα

Ο Τσίπρας σε εκδήλωση του Die Linke: «Κατεστραμμένη χώρα» η Ελλάδα

 

«Κατεστραμμένη» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας στον χαιρετισμό του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην δικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «4 χρόνια τώρα η Ελλάδα εξαϋλώνεται γιατί η ηγεσία της χώρας του επέλεξε να την καταστήσει πειραματόζωο» φέρνοντας, όπως είπε, ως «φάρμακο τα αποτυχημένα μνημόνια».

«Άφησαν μια χώρα στα χέρια του χασάπη και οδήγησαν έναν λαό στο σφαγείο του μνημονίου», είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φέρει και τρίτο μνημόνιο αλλά ψάχνει τη λέξη για να το «βαφτίσει».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, χαρακτήρισε «απερχόμενη» την κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι «δίνει τις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής για να κρατηθεί στην εξουσία» και σημείωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά η ώρα που το κόμμα του θα αναλάβει την εξουσία γιατί όπως είπε «η Ελλάδα δεν αλλάζει απλά σελίδα, αλλάζει βιβλίο».

Όταν έφεραν το «φάρμακο» του μνημονίου πριν τέσσερα χρόνια, το χρέος της Ελλάδας ήταν στο 125% του ΑΕΠ και τώρα, μετά από τρία μνημόνια έχει εκτοξευτεί στο 175% και αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση το 2015 θα βρίσκεται στο 205% του ΑΕΠ, είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «αυτό είναι το success story του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση, ενώ αναφερόμενος στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών επεσήμανε ότι «το κατά ποσό η Ελλάδα, το πειραματόζωο, θα αντιδράσει σε αυτές τις εκλογές αλλά και το πόσο θα αντιδράσουν και οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε μνημόνια», θα αποτελέσει ένα σαφέστατο μήνυμα στις ηγεσίες της Ευρώπης που επιβάλλουν μνημόνια και πολιτικές λιτότητας.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον σκληρό «πυρήνα» των Ευρωπαίων ηγετών προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι εφόσον επιβάλλουν νέο μνημόνιο και μάλιστα προεκλογικά, «να γνωρίζουν ότι τέτοια τετελεσμένα δεν θα τα αποδεχθούμε και δεν θα τα αναγνωρίσουμε».

 

«Ανοίγει η κουβέντα για κούρεμα του χρέους»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τη δήλωση του Γερμανού υφυπουργού οικονομικών ότι υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι θετικό ότι ανοίγει μια τέτοια συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους που μέχρι πρότινος απέρριπταν αυτό το σενάριο και τώρα πια το συζητούν».

 

Πηγή: capital.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ