Α λα καρτ ραντεβού Τσίπρα με τη Δικαιοσύνη

Α λα καρτ ραντεβού Τσίπρα με τη Δικαιοσύνη

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στον χώρο της Δικαιοσύνης η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μην επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ενώ λίγο νωρίτερα με δική του πρωτοβουλία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τα Νέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να συναντηθεί μόνον με τον πρόεδρο ενός εκ των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, αλλά όχι με την ηγεσία της Ποινικής Δικαιοσύνης – πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – προκάλεσε δυσφορία μεταξύ δικαστικών λειτουργών.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούσαν, δεν είθισται για λόγους ιεραρχίας, που αποτελεί το «πρωτόκολλο εσωτερικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης» αρχηγός κόμματος να επιλέγει να συναντηθεί μόνο με τον έναν πόλο των Ανωτάτων Δικαστηρίων – το ΣτΕ – αφήνοντας έξω από το πεδίο των επισκέψεών του την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που εκ του νόμου έχει και την εποπτεία όλων ανεξαιρέτως των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε για την επιλογή του κ. Τσίπρα να συναντήσει την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, ιδιαίτερα σε μια χρονική συγκυρία που οι οικονομικές υποθέσεις αποτελούν αιχμή του δόρατος για την ίδια τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, θα έπρεπε για να ολοκληρωθεί θεσμικά ο κύκλος να εξαντλήσει την ιεραρχία και να περάσει την πόρτα του Αρείου Πάγου, που αποτελεί και την κορυφή της Ποινικής Δικαιοσύνης» έλεγαν χαρακτηριστικά δικαστικοί λειτουργοί παραπέμποντας στην ίδια την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΣτΕ και όχι κάποιον ιεραρχικά κατώτερο δικαστικό λειτουργό του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι χθεσινές επισκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μανώλη Ρασιδάκη και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου προκάλεσαν μετωπική σύγκρουση με το ΠαΣοΚ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ