Η ΧΑ βάζει «φωτιά» στην Καλαμάτα

Η ΧΑ βάζει «φωτιά» στην Καλαμάτα

 

Των ΑΘ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΑΛ. ΚΟΝΤΗ

 

Με φόντο το ήρεμο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου, σε απόσταση λίγων μέτρων από το λιμάνι της Καλαμάτας, κόμματα και φορείς της πόλης παίρνουν θέσεις… μάχης εν όψει του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, που έχει κάνει άνω κάτω τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η Νεολαία του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου επέλεξε για την εκδήλωσή της την 4η Αυγούστου, ημερομηνία που ανακηρύχθηκε η δικτατορία από τον Μεταξά το 1936, και ετοιμάζεται πυρετωδώς, καθώς έχει νόμιμη άδεια για τη χρήση του πάρκου. Ωστόσο, η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και ζητεί την ακύρωση της εκδήλωσης, εκφράζοντας φόβους για έκτροπα, ενώ ανάστατοι είναι και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι -όπως δηλώνουν στη Realnews- δέχονται ανήσυχα μηνύματα ξένων τουριστών.

Τη ματαίωση της εκδήλωσης ζητεί εμμέσως πλην σαφώς με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Αφού καταδικάζει εκ των προτέρων κάθε έκνομη πράξη και κάθε μισαλλοδοξία, πετάει το «μπαλάκι» στη Λιμενική Επιτροπή, που χορήγησε την άδεια χρήσης του πάρκου, καθώς και στην Αστυνομία, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Συγκεκριμένα, επικαλείται το άρθρο 11 του Συντάγματος που προβλέπει ματαίωση δημόσιων συναθροίσεων από τις Αρχές αν επίκειται κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμά του ζητεί «από την λιμενική επιτροπή και τις κρατικές αρχές να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε απόφαση (άρθρο 11) που να διασφαλίζει την ησυχία, την ηρεμία και το ήπιο κλίμα στην Καλαμάτα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο». Την άδεια χρήσης του πάρκου ενέκρινε τον Απρίλιο η Λιμενική Επιτροπή και επικύρωσε στη συνέχεια η αποκεντρωμένη διοίκηση, όπως φαίνεται στα έγγραφα που αποκαλύπτει η «R».

Η επιτροπή ενέκρινε «την από 10-4-2013 αίτηση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής για παραχώρηση χερσαίου χώρου και επιτρέπει σε αυτήν την απλή χρήση χερσαίου χώρου στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου […] για την πραγματοποίηση της γιορτής Ελληνικής Νεολαίας στις 3 και 4 Αυγούστου 2013.

Ο χώρος θα παραχωρηθεί από τις 2 έως και τις 5-8-2013 για την προετοιμασία και αποκατάστασή του», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Εναν μήνα αργότερα, τον Μάιο, η απόφαση της επιτροπής επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ