Κουτσούμπας: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τις θέσεις μας

Κουτσούμπας: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τις θέσεις μας

 

«Ζητήσαμε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και τη χώρα, ενώ είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούν τις τύχες του λαού μας και την πολιτική πρόταση του κόμματος για διέξοδο από την κρίση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράστηκε η ανησυχία του ΚΚΕ για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και διεθνώς, «με τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τις επεμβάσεις και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους, συρράξεις και επεμβάσεις στην περιοχή».

«Εκφράσαμε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, τα μνημόνιά της και οι αντιλαϊκοί νόμοι και, ιδιαίτερα, στα νέα βάρβαρα μέτρα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και αφορά μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφορά τις στρατιές των ανέργων που σήμερα βρίσκονται γύρω στο 30%, αφορά στα ζητήματα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αφορά σειρά εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «εκφράσαμε επίσης, την αντίθεσή μας στην εντεινόμενη φοροληστεία του ελληνικού λαού και των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και στην κατ’ ουσία κατάργηση του κατώτατου μισθού, μιας και με μονομερή απόφαση της κυβέρνησης θα μπορεί αυτή να υλοποιείται και να κατεβαίνει όλο και πιο κάτω», προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιπαλέψει όλα αυτά τα μέτρα».

Ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Κουτσούμπα με την ιδιότητά του ως γγ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το Προεδρικό Μέγαρο, όπως είπε στον κ. Παπούλια, ως επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδεύοντας την τότε γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τις αντιπροσωπείες Εργατικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων που συμμετείχαν σε Συνάντηση που είχε οργανωθεί στην Αθήνα από το ΚΚΕ.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Κουτσούμπα αν θα επαναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία, με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να αναφέρει ότι, πριν από μερικές εβδομάδες, είχε πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του κόμματος, Συνάντηση Εργατικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Παπούλιας επέδειξε ενδιαφέρον για την ύπαρξη ΚΚ στην Τουρκία και ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι υπάρχει, με γραφεία στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, καθώς και με το Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» στη συνοικία Καντίκιοϊ στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι το ΚΚ Τουρκίας συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας και στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Κουτσούμπα για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άουσβιτς, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα, σκέφτομαι με τρόμο τι θα είχε γίνει στον κόσμο αν είχαν επικρατήσει οι χιτλερικοί και τα όργανά τους».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήρε τον συμβολισμό της επίσκεψης του κ. Παπούλια στο Άουσβιτς, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε και, κυρίως, η νεολαία».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό των χιλιάδων επισκεπτών νεαρής ηλικίας στο Άουσβιτς τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι εκεί δεν εκτοπίζονταν και δεν θανατώνονταν μόνο Εβραίοι, αλλά και αντιφασίστες αγωνιστές, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες και συνδικαλιστές, «η αφρόκρεμα των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στον Χίτλερ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει, ότι από την ιδιαίτερη πατρίδα του, εξοντώθηκαν όλοι, ενώ ένας εκ των επικεφαλής των μεταφορών ομήρων των χιτλερικών στο Άουσβιτς, ως αξιωματικός τότε, ήταν ο μετέπειτα γγ του ΟΗΕ Κουρτ Βαλντχάιμ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ