Τσίπρας: Δεν συνυπάρχουν μνημόνια και δημοκρατία

Τσίπρας: Δεν συνυπάρχουν μνημόνια και δημοκρατία

O Αλέξης Τσίπρας κάλεσε από την Πάτρα τον λαό σε μια μεγάλη παλλαϊκή δημοκρατική αφύπνιση και έκρηξη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η δύναμη της ανατροπής, είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο», επεσήμανε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας πως το «success story» είναι μια εξωπραγματική και γελοία αφήγηση: «Πόσο, όμως, εξωπραγματική και γελοία μπορεί να είναι αυτή η αφήγηση του κ. Σαμαρά; Πόσο πιο υποκριτική μπορεί να ακούγεται η ρητορική του αναφορά στην Νέα Ελλάδα;», ανέφερε. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ καιρό και ζήτησε για ακόμη μια φορά, εθνικές εκλογές, «για το καλό του ελληνικού λαού», όπως είπε.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα σε πολλούς και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι πλέον «Μνημόνια και δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν» και ότι το δίλημμα πλέον για τον λαό, είναι, το εάν επιθυμούν «Δημοκρατία ή μνημόνια» και πρόσθεσε πως ο λαός «θα τιμωρήσει τα κόμματα της κυβέρνησης της υποταγής που τον κορόιδεψαν και τον πρόδωσαν. Και θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να οδηγήσει τη χώρα έξω από το μνημόνιο της καταστροφής». Ενώ, επεσήμανε σε όλους τους τόνους, πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θέλει, όχι μόνο είναι αποφασισμένος αλλά και ξέρει και μπορεί. «Ξέρουμε, θέλουμε, μπορούμε. Έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η κυβέρνηση παραπαίει αλλά και ότι «τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία». 

«Θα πέσουν κι οι δύο και θα πέσουν με πάταγο»

Αναφερόμενος στους δύο αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, αναρωτήθηκε: «Πόσο πιο υποκριτική μπορεί να ακούγεται η ρητορική του αναφορά στην Νέα Ελλάδα;». Ενώ τους κατηγόρησε για το «πόσο περισσότερο ενάντια στην πραγματικότητα είναι αποφασισμένοι να πάνεπροκειμένου να διασώσουν πολιτικά το τομάρι τους; Πόσο πιο άθλιες δικαιολογίες θα βρουν για να δικαιολογήσουν την ολοκληρωτική τους αποτυχία; Την απόλυτη συμπόρευση τους με τα συμφέροντα που λεηλατούν και καταστρέφουν την Ελλάδα;».

Όσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μη πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ. Εξάλλου πόσο μπορεί κανείς να αντέξει να κρατά στην αγκαλιά του το κύριο Βενιζέλο. Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Όσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις». Και τόνισε ότι «το Μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Έρχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά». 

«Δύναμη ελπίδας ο ΣΥΡΙΖΑ – Έχουμε σχέδιο»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο αλλά και το κόμμα το οποίο έχει το σχέδιο για την επόμενη μέρα. «Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και προκοπής» σχολίασε σχετικά. 

Θέλοντας να απαντήσει σε όσους ρωτούν πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα ώστε να στηρίξει την κοινωνία, υποστήριξε ότι θα βρουν τον τρόπο να στηρίξουν τη κοινωνία αφού όπως είπε, «εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα. Εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι.Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ