Φουλ αντιπαράθεση ο Αλ. Τσίπρας

Φουλ αντιπαράθεση ο Αλ. Τσίπρας

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Το μέτωπο της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση οξύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ετοιμάζει νέα επίθεση εναντίον της σήμερα, με δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά, στην οποία και θα συμμετέχει.

Ήδη χθες, έδωσε το στίγμα του πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου. Χαρακτηρίζοντας τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο ως «πρόγευμα», έκανε λόγο για ένα «νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν». Αναφερόμενος δε, στην αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, σημείωσε για τους κυβερνώντες ότι «αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα».

Παρουσιάζοντας άλλωστε σειρά ανακολουθιών της κυβέρνησης, από τις διαβεβαιώσεις Μανιτάκη ότι δεν θα υπέγραφε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ως εκείνες του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν θα υπήρχαν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις και βεβαίως του πρωθυπουργού ότι δεν θα έπεφτε άλλο ο κατώτατος μισθός, κατήγγειλε τους κυβερνώντες ως «ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτους».

Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» προκαλεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο χαρακτηρισμός ως «όχι μόνο σημαντικής, αλλά ίσως και ιστορικής» εκ μέρους του Αριστερού Ρεύματος, της απόφασης του κυπριακού ΑΚΕΛ να ταχθεί υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. Και αυτό διότι και με την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ακόμα, «η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή» του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι στο οποίο επιμένει, πλην όμως οι πιέσεις που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα τόσο από τον κλιμακούμενο ευρωσκεπτικισμό στη βάση του, όσο και από το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, αναμένονται έντονες…

Τέλος, ως ένα βήμα… πιο κοντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες ερμήνευσαν πολλοί την παρουσία του γραμματέα του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά στο συνέδριο του κόμματος του Πάνου Καμμένου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στον χαιρετισμό του άλλωστε, ο κ. Βίτσας μίλησε στη βάση της «κοινής μάχης» κατά της πολιτικής του μνημονίου, επισημαίνοντας πάντως τις ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές των δύο κομμάτων.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ