Σκληραίνει τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληραίνει τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Στον δρόμο του… σκληρού πρέσινγκ κατά της κυβέρνησης συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σηκώνοντας» θέματα που θεωρεί προνομιακά για αυτόν. Συνέχεια στην κόντρα της Κουμουνδούρου με το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, έδωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «επιλέγει να ξεπουλήσει έναν κερδοφόρο οργανισμό τα έσοδα του οποίου χρηματοδοτούσαν δεκαετίες τώρα τον πολιτισμό, τα γράμματα και τον αθλητισμό στη χώρα, τομείς και προτεραιότητες οι οποίες στα πλαίσια της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής παραμελούνται και υποβαθμίζονται».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ανορθολογικούς, μυωπικούς και ατελέσφορους ως προς το δημόσιο συμφέρον χειρισμούς» της κυβέρνησης στο θέμα του ΟΠΑΠ, καθώς και για εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου εν είδει… αυτοσκοπού.

Στις ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις για το θέμα του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, παρενέβη από την πλευρά του ο υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης. Επιχειρώντας να εστιάσει στην ουσία του θέματος, σχολίασε ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αντί να απολογούνται στο λαό για την εξωφρενικά υψηλή ανεργία που προκαλούν οι κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησής τους (…) ʽσφάζονται σαν τα κοκόριαʼ για ποιο από τα τρία κόμματα θα αξιοποιήσει τα προγράμματα προσωρινής μισοαπασχόλησης ανέργων ως ρουσφετολογικούς και πελατειακούς μηχανισμούς».

Συνέχεια δόθηκε και στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της δωρεάς δύο σκαφών στο Λιμενικό από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Με το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει απαντήσει στα περί «ανταλλαγμάτων» που είχε επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας απευθείας τον πρωθυπουργό, τον λόγο τώρα πήρε το τμήμα Ναυτιλίας του κόμματος, που επανέλαβε τα περί «σκοπιμοτήτων, ανταλλαγμάτων, φοροαπαλλαγών και προνομίων», «ενώ ο κόσμος στενάζει από τα χαράτσια και τους φόρους»…

Τέλος για μη αριθμητικό πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης μίλησε ο υπεύθυνος τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σχολιάζοντας την κυβερνητική από κοινού με την τρόικα επιμονή για απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και για κατάργηση φορέων και οργανισμών.

«Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις νομοθετημένες προδιαγραφές των μνημονίων, δεν αντέχει άλλες μειώσεις προσωπικού, ούτε οριζόντιες περικοπές και διώξεις.

Χρειάζεται ένα «σοκ επανεκκίνησης», ένα πραγματικό άλμα ποιότητας. Έχει πρόβλημα λειτουργίας, αποδοτικότητας, εξορθολογισμού, τεχνολογικής αναβάθμισης και ριζικής αναδιοργάνωσης», είπε μεταξύ άλλων, αντιπαραβάλλοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πληρότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου, ευελιξία των δομών του, δημοκρατικό και συμμετοχικό πνεύμα, δημιουργικότητα, κοινωνικότητα, ευρηματικότητα και διαρκή προσαρμογή των υπαλλήλων στα νέα δεδομένα, ως θεμελιωτικά στοιχεία του νέου ελληνικού κράτους, που θα υπόκειται πάντως σε διαρκή, διαφανή και συμμετοχική αξιολόγηση.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ