ΠΑΣΟΚ-Με εσωκομματικές «απαντήσεις» το… προοίμιο του Συνεδρίου

Με εσωκομματικές «απαντήσεις» το… προοίμιο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δε θα γίνει “ουρά” κανενός, γιατί είναι η “γάτα” που είναι εφτάψυχη, που “πιάνει ποντίκια” και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις». Με αυτά τα λόγια επιχείρησε χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος να «απαντήσει» στα εσωκομματικά πυρά που είχε δεχθεί λίγες ώρες νωρίτερα, όταν η «κίνηση των 75» υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη του ζητούσε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν οι εργασίες του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα συνέδριο «ανασύστασης της παράταξης» που «εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας».

Ως το πιο δυναμικό και το πιο «ελπιδοφόρο» προοίμιο χαρακτήρισε το συνέδριο της Νεολαίας, ενώ μιλώντας μπροστά σε πάνω από 1000 Νεολαίους, τους κάλεσε να οδηγηθούν μέσα από τις εργασίες τους σε αποφάσεις τέτοιες που θα οδηγήσουν τη γενιά τους να κερδίσει την μάχη του μέλλοντός της. Θυμίζοντας ότι η «νέα γενιά» είναι έννοια που ως κατάκτηση οφείλεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αν και αδικημένη η σημερινή νέα γενιά, «δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη».

Κάλεσε, λοιπόν, τους Νεολαίους του κόμματός του να «αναζωογονήσουν» το αξιακό και ιδεολογικό οπλοστάσιο της παράταξης, μη χάνοντας πάντως την ανήσυχη λόγω ηλικίας σκέψη τους. «Όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μία γεροντική σοφία», είπε, αφιερώνοντάς τους τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου.

Στην ομιλία του ο κ.Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας για δεύτερη φορά μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή προχθές την Κουμουνδούρου να αποσαφηνίσει μεταξύ άλλων τις θέσεις της ως προς το τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία αμέσως μετά τις εκλογές εκεί.

Το ενδιαφέρον πάντως στρέφεται τώρα στις εργασίες του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος, όπου –ενισχυμένος από την μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων την προηγούμενη Κυριακή- ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα περιγράψει το κόμμα που ευαγγελίζεται για το μέλλον. Θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα επιμείνει στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αλλά και στην ανάγκη ανανέωσης του κόμματος.

Την ίδια ώρα, τις δικές τους απόψεις θα καταθέσουν «διαφωνούντες» του κόμματος, που θα ζητήσουν πιθανότατα την «στροφή προς τα αριστερά», επιθυμώντας «γέφυρες» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα.

Ήδη, το κείμενο με τις θέσεις της «κίνησης των 75» όπως παρουσιάστηκε χθες, και με το οποίο ζητούν μεταξύ άλλων «πράσινες γραμμές» απέναντι στην κυβέρνηση και έρευνα γύρω από την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των συνέδρων, προκειμένου να τύχει της δικής τους αξιολόγησης και επεξεργασίας. Παράλληλα, σκληρή απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται η παρέμβαση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ενώ τα «νερά» δεν αποκλείεται να «ταράξουν» και πρώην κορυφαίοι υπουργοί του κόμματος, που έχουν σκοπίμως… απομακρυνθεί επί μήνες.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ