Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά

Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά

 

Δύο είναι οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Eurogroup, με στόχο την επόμενη ημέρα. Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τους οποίους μίλησε με πολύ θερμά λόγια ο Πρωθυπουργός, και στις 13:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. 

«Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και τον κ. Φώτη Κουβέλη, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους βουλευτές που έδωσαν σκληρές μάχες. Ξέρετε, η αποτυχία είναι πάντα ορφανή. Αλλά η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες. Όμως, η χθεσινή επιτυχία ανήκει πρωτίστως σε όλο τον Ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός στην χθεσινοβραδινή του δήλωση. 

Στις 13:00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα εκφράσει την ικανοποίηση του για την απόφαση του Eurogroup και θα θέσει τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει εγρήγορση από όλους τους υπουργούς καθώς το στοίχημα είναι η άμεση εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν από την βουλή. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει πως η χώρα θα πρέπει να ανακάμψει οικονομικά προκειμένου να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. 

Ο Πρωθυπουργός σε νέα δήλωση του χθες το βράδυ τόνισε ότι η στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση δικαιώθηκε και επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

«Άνοιξε ο δρόμος για την άμεση μείωση του χρέους μας μέσω της επαναγοράς ομολόγων. Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Και αυτό θα δώσει πολύ μεγάλες ανάσες στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα έδωσε απάντηση και σε όλους εκείνους που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε 

«Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Κι αυτό αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική, από εκείνη όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα… Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια… Και διαπραγματευτική επιτ��χία σημαίνει να κερδίζεις φίλους, να αλλάζεις συσχετισμούς να πετυχαίνεις συμφωνίες που σου δίνουν ανάσες και σου ανοίγουν δρόμους. Όχι να απομονώνεσαι από παντού…»

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ