• Σταματάκης-Ματιάμπα εντυπωσιάζουν στο «Jesus Christ Superstar»

  4:25 μμ, Δευτέρα 12 Μάρ 2018 4:25 μμ, Δευτέρα 12 Μάρ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Το θρυλικό μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar»των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice ευτυχεί στο ανέβασμά του στο θέατρο «Ακροπόλ»με την σκηνοθέτιδα Θέμιδα Μαρσέλλου να επιτυγχάνει την πληρέστερη σκηνοθεσία της στο είδος και τους Αιμιλιανό Σταματάκη-Ησαία Ματιάμπα να ...δίνουν ρέστα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους! Η ιδέα της Μαρσέλλου να μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ φτιάχνοντας ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που κλέβει και τον πιο απαιτητικό θεατή αποδείχτηκε εξαιρετική. Η απόδοση στα ελληνικά που έκανε και ο τρόπος που «φώτισε»το λατρεμένο αυτό μιούζικαλ αξίζουν δυνατό χειροκρότημα. Έχει σκηνοθετήσει με καίριο τρόπο κι άλλα μιούζικαλ αλλά εδώ ανέβασε τον πήχη και κατάφερε την πιο άρτια δουλειά της στο σανίδι. Καθοδήγησε εξαιρετικά τους τριάντα ικανούς ηθοποιούς-τραγουδιστές- χορευτές της που με τη συνοδεία της δεκαμελούς ζωντανής ορχήστρας έλαμψαν με το ταλέντο και την γερή «χημεία» τους. Η κλασική πια παγκόσμια επιτυχία έρχεται στην Αθήνα του σήμερα να μιλήσει στην καρδιά μας για την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού πάνω στη γη, να μας θυμίσει την αληθινή αγάπη, τη γνήσια συγκίνηση, τη βαθιά χαρά και την αλήθεια!Με τον δικό του σύγχρονο τρόπο, στους νέους κάθε ηλικίας. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά τα της παράστασης!

  ΠΟΛΛΑ οφείλει η Θέμις Μαρσέλλου στον Ηλία Καλούδη-μουσική διεύθυνση και διδασκαλία ορχήστρας-,στον Δημήτρη Μπουζάνη-φωνητική διδασκαλία-,στην Άννα Αθανασιάδη-εξαιρετική χορογραφία- στην Μαίρη Τσαγκάρη-έξοχα τα σκηνικά της-,στη Μελίνα Μάσχα-οι φωτισμοί της... κλέβουν παράσταση-και στην Παναγιώτα Κοκκορού-θαυμάσια τα κοστούμια της-.

  ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ για το απαιτητικότατο είδος του μιούζικαλ ο χαρισματικός Αιμιλιανός Σταματάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά την σπάνια στόφα του.Στο ρόλο του Ιησού «κεντά»πραγματικά και το δίχως άλλο πετυχαίνει την μεγαλύτερη «νίκη»του στο χώρο.Άψογος φωνητικά και κινησιολογικά «γίνεται»ο ρόλος και συναρπάζει το κοινό. Συναρπαστικός στο ρόλο του Ιούδα είναι ο ταλαντούχος Ησαίας Ματιάμπα.Στιγμές-στιγμές καταφέρνει και... κλέβει παράσταση από τον Σταματάκη, με την σπάνια εσωτερικότητά του, τη σκηνική του σαρωτική δύναμη.Στις σκηνές της έκρηξης και της προδοσίας κόβει την ανάσα και φέρνει δάκρια στα μάτια. Πολύτιμος για το μιούζικαλ, πρέπει να μείνει σ’αυτό και να βάλει και νέα «στοιχήματα»μια και η σκηνή τον θέλει πολύ.Εξαιρετικό το δίδυμό τους!

  ΣΤΟ πλευρό τους αποτελεσματικοί αλλά και καίριοι είναι η Ήβη Αδάμου στο ρόλο της Μαγδαληνής-παίζει εναλλάξ με την Αντιγόνη Ψυχράμη-,ο Νίκος Μουτσινάς στο ρόλο του Ηρώδη,ο Βασίλης Αξιώτης-θαυμάσιος στον Πιλάτο του!-,ο Κωνσταντίνος Φραντζής-με πολλές δυνατότητες!-όπως και οι Γιώργος

  Ζαχαρόπουλος, Στέλιος Κέλλερης, Μάριος Πετκίδης.Μαζί τους ευθύβολοι οι Γιώργος Γιαννίμπας,Απόστολος Κίτσος,Γιάννης Ζαράγκαλης, ΑντώνηςΒλάχος, Σταύρος Μπέκας, Χάρης Μωσαϊδης, Αιμίλιος Μωσαϊδης, Πέτρος Ιωάννου, Ραφαήλ Κριτούλης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Φαίδων Φαρίντ, Μαρία Κοσμάτου, Νία Μπαλάφα, Κατερίνα Κτίστη, Ιωάννα Χυτήρη, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Έλενα Στρατηγοπούλου και Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.Τρέξτε στο θέατρο «Ακροπόλ»για να δείτε μια εξαιρετικής αισθητικής παράστασης που θα σας κερδίσει.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα