Φασισμός

Πρώτη καταχώρηση: 28/05/2014 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 28/05/2014 17:00Υποκειμenikos

Φασισμός

 

   Η κάλπη και τα εκλογικά ποσοστά δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον φασισμό, για τον ναζισμό, για την ακροδεξιά. Αν ήταν έτσι, ο Χίτλερ με το 44% και το 33% που είχε πάρει στις εκλογές του 1933 στη Γερμανία θα ήταν «Άγιος». Αν ήταν έτσι η Λεπέν με το 25% στη Γαλλία θα ήταν «οσία». Ο Φάρατζ με το 29% στη Βρετανία και οι ακροδεξιοί με τα διψήφια ποσοστά από την Δανία και την Ουγγαρία μέχρι την Αυστρία και την Ολλανδία θα ήταν «ιεραπόστολοι».

   Εκείνο που επιβεβαιώνουν αυτά τα ποσοστά είναι ότι το φίδι του φασισμού εκτρέφεται και μεγαλώνει μέσα στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας, της αστικής δημοκρατίας, η οποία ενώ είναι η ίδια που το επωάζει και το ταΐζει σε πανευρωενωσιακό επίπεδο, είναι και η ίδια που παριστάνει την «σοκαρισμένη» από την ανάπτυξή του.   

   Η γέννηση του φασισμού, ή άνοδός του και η σημερινή του αναβίωση αποτελεί έκφραση της επιβεβαιωμένης ιστορικά αλήθειας ότι µια κοινωνία, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, μπορεί να οδηγείται κάποιες φορές σε παράκρουση. Το φαινόμενο δεν είναι απίθανο. Άλλωστε, με την κατάλληλη προπαγάνδα και την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου, το ίδιο εύκολα µπορεί κάποιος να µάθει ότι 2+2 δεν κάνει 4, αλλά 5, όπως έλεγε ο Μπρεχτ. Συνέβη στις αρχές του 20ού αιώνα στην Αμερική, όταν οι «Αµερικαναράδες», οι ιδεολογικοί αντίστοιχοι των «Ελληναράδων», υποδείκνυαν ως υπαίτιους όλων των δεινών τους Έλληνες, τότε, µετανάστες. Συνέβη στη Γερµανία του Μεσοπολέµου, όταν ως «αιτία της κρίσης» στοχοποιούνταν το «διαφορετικό» και σταµπαριζόταν µε ένα κίτρινο αστέρι στο ύψος της καρδιάς. Τέτοιου είδους «µνήμες» φρεσκάρονται χρόνια τώρα στην ΕΕ. Ήταν ο Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας (εκεί που οι ακροδεξιοί πήραν την πρώτη θέση στις εκλογές) από κοινού με την καγκελάριο Μέρκελ της Γερμανίας (εκεί που για πρώτη φορά οι ναζί εξέλεξαν ευρωβουλευτή) που συνομολογούσαν τον Φλεβάρη του 2011 ότι στην Ευρώπη επήλθε το «τέλος» του πολυπολιτιστικού μοντέλου» το οποίο «απέτυχε»…

   Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Σε συνθήκες κρίσης, δε, αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, γιγαντώνεται και αξιοποιείται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ (σσ: θα δούμε σε επόμενο σημείωμα πως συγκεκριμένα γίνεται αυτό στην Ελλάδα) ώστε να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με μοχλό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

   Ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης ορίζονται και οι ανάγκες της οικονομικής ολιγαρχίας. Για να τσακίσει τις αντιστάσεις ή για να ξεστρατίσει την οργή που προκαλεί η πολιτική της, με την οποία μετακυλύει τα βάρη της κρίσης στο λαό, ο φασισμός αξιοποιείται είτε ως επικουρικός παρακρατικός μηχανισμός της εξουσίας της, είτε ακόμα και ως επίσημη μορφή πολιτικής διαχείρισης των υποθέσεών της.

 • Αυτό συνέβη το 1919 στην Ιταλία όταν ο μεγιστάνας Ανιέλι έπαιρνε από το χεράκι τον Μουσολίνι και τον παρουσίαζε στους βιομηχάνους, στην έδρα του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ιταλίας, ως τον πιστότερο υπηρέτη της τάξης τους.
 •  Όταν συγκροτούνταν τάγματα εφόδου χρηματοδοτούμενα από εργοστασιάρχες και  χτυπούσαν εργάτες και απεργίες, όπως γινόταν το 1920 στην Ιταλία από τους μελανοχίτωνες.
 • Όταν ο βασιλιάς Βιτόριο Εμμανουέλε έπαιρνε  υπό την αγκάλη του τον «Ντούτσε» και τον διόριζε πρωθυπουργό το 1922.
 • Αυτό συνέβη στη Γερμανία με τον Χίτλερ που έκανε πραξικόπημα το 1923 και δέκα χρόνια αργότερα οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι τον διόρισαν καγκελάριο.
 • Χρειάζονταν εκείνη την μορφή πολιτικής διαχείρισης, που θα μπορούσε να εγγυηθεί μέσα από την θηριωδία και την κτηνωδία των μεθόδων της ότι τώρα πλέον ότι  θα τεθεί «το  κράτος στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου», όπως τους υποσχέθηκε ο Χίτλερ από τη Λέσχη των Γερμανών Βιομηχάνων του Ντίσελντορφ το 1933.
 • Όταν, δε, απειλείται η εξουσία της άρχουσας τάξης ή σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας αυτής της εξουσίας, οι ελίτ δεν αναμένουν πότε ο φασισμός θα αποκτήσει κοινωνικό έρεισμα για να τον αξιοποιήσουν. Τον επιβάλλουν «από τα πάνω»:  Αυτό συνέβη το 1973 στη Χιλή, το 1936 στην Ισπανία, το 1936 και το 1967 στην Ελλάδα.

   Ο φασισμός αξιοποιεί την φτωχοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων για να αποκτήσει κοινωνική βάση. Ειδικά των μικρομεσαίων στρωμάτων που καταστρέφονται και που τα κηρύγματα περί «δημοκρατίας» ειδικά όταν προέρχονται από την αστική δημοκρατία που τους καταστρέφει, όταν προέρχονται από τα κόμματα ή από τα ΜΜΕ αυτής της δημοκρατίας, δεν τους λένε τίποτα. Το αντίθετο. Τα κόμματα και τα ΜΜΕ του κατεστημένου (όπως αυτά που διαφήμιζαν την σοβαρότητα των φασιστών), όσο περισσότερο «βρίζουν» τους φασίστες - χωρίς βέβαια ποτέ να αποκαλύπτουν το ρόλο τους - τόσο περισσότερο τους «ηρωοποιούν» στα μάτια των κατεστραμμένων. Τα στρώματα αυτά συνδέουν την επιβίωσή τους με την ικανοποίηση της οργής τους η οποία επαφίεται στους πιο λαϊκιστές και τους πιο… βαρβάτους «τιμωρούς».

   Για την δυνατότητα του φασισμού να διεισδύει στην κοινωνική συνείδηση οι επισημάνσεις από την ιστορική εισήγηση του Γκεόργκι Δημητρόφ στο 7ο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1935 αποκτούν δραματική επικαιρότητα και συνιστούν πολύτιμο εργαλείο:

   ΠΡΩΤΟ: Ορισμένοι λένε ότι η κρίση και η φτωχοποίηση δεν είναι μια από τις αιτίες ενίσχυσης του φασισμού γιατί σε αντίθεση με την Ελλάδα των Μνημονίων σε άλλες χώρες της ΕΕ, επίσης γιγαντώνεται ο φασισμός, αλλά εκεί «δεν υπάρχει κρίση». «Ξεχνούν» ότι στην Ευρώπη έχει εγκαθιδρυθεί η κοινωνία των 2/3 και πάμε ολοταχώς για την κοινωνία του 1/3. «Ξεχνούν» ότι στη Γερμανία - «ατμομηχανή» της ΕΕ υπάρχουν 16 εκατομμύρια φτωχοί και κοινωνικά αποκλεισμένοι. Ότι υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ το μήνα. «Ξεχνούν» ότι στη Γαλλία υπάρχουν 8 εκατομμύρια φτωχοί, άνεργοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι που αναζητούν καταφύγιο στα γκέτο και στις όχθες του Σηκουάνα. «Ξεχνούν» ότι στην Ολλανδία εκφράστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής «ευημερίας» όταν - και παρότι η χώρα εμφάνιζε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης - το 2012 πήγε σε εκλογές με επίδικο την επιβολή λιτότητας ύψους 16 δισ. ευρώ στις πλάτες του ολλανδικού λαού. «Ξεχνούν» ότι στη Βρετανία, αν και εκτός Ευρωζώνης και χωρίς την ανάγκη να βαφτίσει τη λιτότητα με τον όρο «μνημόνιο», εφαρμόζεται η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας, στην οποία οι ίδιοι οι φορείς της έχουν προσδώσει τον κωδικό «δάκρυα και αίμα». Προφανώς «ξεχνούν» ότι μιλάμε για την ΕΕ των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 120 εκατομμυρίων απόκληρων.

   ΔΕΥΤΕΡΟ: Η δημαγωγία του φασισμού, η φασιστική «ιδεολογία», ένα τόσο αντιδραστικό έκτρωμα της αστικής ιδεολογίας που συχνά στον παραλογισμό της φτάνει ως την τρέλα, αποκτά τη δυνατότητα να αποκτήσει επιρροή πάνω στις μάζες όσο η προχωρημένη σήψη του καπιταλισμού εισχωρεί στα κατάβαθα της ιδεολογίας του και του πολιτισμού του. Όταν το σύστημα της διαφθοράς έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης ώστε να φτάνει να κάνει σημαία του το «όλοι μαζί τα φάγαμε», τότε, σε συνδυασμό με την απελπιστική κατάσταση πλατιών λαϊκών μαζών, ορισμένα τέτοια ευαίσθητα στρώματα κολλάνε από τα ιδεολογικά απορρίμματα της σήψης αυτής. Ουδείς πρέπει να υποτιμά την αποτελεσματική ικανότητα της ιδεολογικής επιδημίας του φασισμού να εισχωρεί στην κοινωνική συνείδηση, ειδικά σε συνθήκες σήψης που ξεκινά από τις πλαστές πινακίδες Λιάπη μέχρι τις μίζες της Ζήμενς και από τις «λίστες Λαγκάρντ» μέχρι τα σκάνδαλα των ΜΚΟ και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

   ΤΡΙΤΟ: Ο φασισμός αξιοποιεί την αποδυνάμωση των δημοκρατικών, πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών. Πριν κάνει ο Χίτλερ τη χρήση του άρθρου 48 του Συντάγματος της Βαϊμάρης που επέβαλε «γύψο» στη Γερμανία το είχαν κάνει οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες. Αυτή η αποδυνάμωση των δημοκρατικών αντανακλαστικών που επέρχεται από την τακτική μιας διακυβέρνησης μέσω  Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, επιβολής του «μαύρου» στις τηλεοπτικές οθόνες, επιβολή απαγορεύσεων συναθροίσεων λόγω έλευσης καγκελαρίων και υποπλανηταρχών, επιβολής Μνημονίων με συνοπτικές διαδικασίες κοκ, «εκπαιδεύει» κοινωνικά στρώματα στην λογική της αποδοχής των «εκτροπών». Το ίδιο συμβαίνει με την «καθαγίαση» των φασιστών και των ακροδεξιών μέσω της συμμετοχής τους σε κυβερνητικά σχήματα της αστικής δημοκρατίας, από την Αυστρία μέχρι τη Νορβηγία και την Ουκρανία – για να μην μιλήσουμε για την κυβέρνηση Παπαδήμου στην Ελλάδα… Το ίδιο συμβαίνει με την αποδοχή της ακροδεξιάς ατζέντας. Έχει αποδειχτεί από τη Γαλλία του Σαρκοζί μέχρι τον ημέτερο «Ξένιο Δία»: Οπότε η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της αποφάσισαν να προωθήσουν τα ταξικά και ιδιαίτερα πολιτικά τους συµφέροντα παίζοντας το χαρτί της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του εθνικισµού, και µάλιστα στο όνοµα του «κατευνασµού» της Ακροδεξιάς, έσυραν την κοινωνία στη βαρβαρότητα και έγιναν τροφοί του φασιστικού φιδιού.

   ΤΕΤΑΡΤΟ: Ο φασισμός «παίζει» με το αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας. Ο φασισμός εκφράζει την πιο αντιδραστική μορφή του αστικού εθνικισμού. Για να διευκολύνει την διαιώνιση της ταξικής κυριαρχίας των ισχυρών, αποδίδει τα δεινά του λαού στην «εθνοτική του υποτίμηση» και όχι στην ταξική του καταπίεση. H φασιστική κλίκα, με το πρόσχημα ότι υπερασπίζεται τα πανεθνικά συμφέροντα, προωθεί την πολιτική καταπίεσης και εκμετάλλευσης του ίδιου της του λαού και της καταλήστευσης και υποδούλωσης άλλων λαών. Χρησιμοποιεί ως λίπασμα μετατροπής του πατριωτισμού σε σωβινισμό τον εθνικό μηδενισμό, που τον πλασάρουν με τη μάσκα του «διεθνισμού» οι ιδεολογικοί φορείς του κεφαλαίου που δεν έχει πατρίδα. Οι φασίστες μετατρέπουν την εθνική υπερηφάνεια του λαού για το παρελθόν του, για τους αγώνες του, για τη γλώσσα του, για την καταγωγή του, για τον τόπο του, για τα ιστορικά επιτεύγματά του, από εργαλείο φιλίας μεταξύ των λαών και εμπλουτισμού του ανθρώπινου πολιτισμού, σε «μαχαίρι» του μισανθρωπισμού. Ο φασίστας μαγαρίζει την έννοια του πατριωτισμού. Στη θέση της αγάπης για την πατρίδα και τον σεβασμό στις πατρίδες των άλλων, στη θέση «Πατρίδα ή θάνατος» του Τσε Γκεβάρα, στη θέση «Είμαστε γεμάτοι από αίσθημα εθνικής περηφάνειας» του Λένιν για το ρώσικο λαό το 1914, στη θέση του πατριωτισμού του ΕΑΜ που απελευθέρωνε την πατρίδα το 1944, ο φασισμός βάζει την πατριδοκαπηλεία και την μισαλλοδοξία. Το κάνει πατώντας πάνω σε ό,τι θίγει το εθνικό αίσθημα κάθε λαού, το κάνει πατώντας πάνω στους εξευτελισμούς του αγγλικού δικαίου, της επιτήρησης, των ταπεινώσεων με «δόσεις» κοκ.


   ΠΕΜΠΤΟ: Οι φασίστες κατακρεουργούν ολόκληρη την ιστορία του κάθε λαού, για να παρουσιαστούν σαν απόγονοι και συνεχιστές του κάθε τι ανώτερου και ηρωικού στο παρελθόν του. Στα ναζιστικά βιβλία του μεσοπολέμου οι μεγάλοι άντρες του παρελθόντος του γερμανικού λαού παρουσιάζονταν σαν φασίστες. Ο Μουσολίνι καμωνόταν τον συνεχιστή του Γκαριμπάλντι. Οι Γάλλοι φασίστες φτιάχνουν σημαίες με την Παρθένα της Ορλεάνης σαν ηρωίδα τους. Οι Αμερικάνοι φασίστες επικαλούνται τις παραδόσεις των αμερικάνικων πολέμων ανεξαρτησίας, τις παραδόσεις του Ουάσινγκτον, του Λίνκολν. Οι Έλληνες φασίστες, από τους οποίους βγήκαν οι Τσολάκογλου και οι Λογοθετόπουλοι, παριστάνουν τους «μαχητές της Πίνδου»! Όσοι λοιπόν συκοφαντούν, παραποιούν ή παρατάνε ό, τι έχει αξία από το ιστορικό παρελθόν του έθνους και της ανθρωπότητας στους φασίστες πλαστογράφους, όσοι συντάσσουν ευρω-μνημόνια για να συσχετίζουν και να ταυτίζουν (!) τον φασισμό με τον αμείλικτο εχθρό του, τον κομμουνισμό, όσοι παραχαράσσουν την Ιστορία βαφτίζοντας «φάρμακο» το ρετσινόλαδο του φασίστα Μεταξά ή «πρόοδο» το μυστρί του Παττακού, είναι υπόλογοι για την αποβλάκωση των λαϊκών μαζών. Χαρίζουν την κοινωνία στο φασισμό.

   Συμπερασματικά: Ο φασισμός είναι μια επιδημία που με τη δημαγωγία του και την «αντισυστημική» μάσκα του (σσ: στην ελληνική εκδοχή της οποίας θα επανέλθουμε αναλυτικά) εισχωρεί τόσο βαθύτερα στην κοινωνική συνείδηση όσο μεγαλύτερη είναι η σήψη του καπιταλιστικού συστήματος και η κοινωνική δυστυχία που αυτό προκαλεί, σε συνδυασμό με την αδυναμία του εργατικού κινήματος να βρεθεί στο ύψος των περιστάσεων της επίθεσης που δέχεται.

 

email: mpog@enikos.gr


Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (37)
 • ΒλαδίμηροςΣάββατο 31 Μαίου 2014, 03:15
  "ο Χίτλερ με το 44% και το 33% που είχε πάρει στις εκλογές του 1933 στη Γερμανία".
  Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Μπογιόπουλος να γράφει για το 44%, που "πήρε" ο Χίτλερ σε εκλογές που έγιναν σε καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας, από την κυβέρνηση του Χίτλερ, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, με το Διάταγμα της Εξουσιοδότησης, που ανέστελλε τις δημοκρατικές ελευθερίες, με το Κ.Κ. Γερμανίας παράνομο και χιλιάδες μέλη του στις φυλακές, κλπ., κλπ.
 • ΒλαδίμηροςΣάββατο 31 Μαίου 2014, 02:50
  @Για ένα κομμάτι ψωμί
  Αν "πασχίζω πολύ χωρίς ουσία", θα είναι και εύκολο να αντικρούσεις αυτά που λέω. Εμπρός, λοιπόν, τι κάθεσαι;
  Όσο για το "πρόσωπο στον αέρα", τα έχουμε πει πολλές φορές. Αν βάλω το όνομά μου, πού θα ξέρεις ότι είναι το πραγματικό; Μήπως πρέπει να βάλω και καμιά φωτοτυπία της ταυτότητας; Κι αν η ταυτότητα είναι πλαστή, τι γίνεται;
  Πάντως, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω αυτή την επιμονή σας.
  Τελικά, είναι κοινή συνήθεια της "αριστεράς", των αναρχικών και των ναζιστών να χτυπάνε πρόσωπα και όχι απόψεις, ειδικά όταν δεν μπορούν να χτυπήσουν αυτές τις τελευταίες.
 • AπογοητευμενοςΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 17:17
  Εξαιρετικο αρθρο του Νικου Μπογιοπουλου, τεκμηριομενα με ιστορικα στοιχεια, φοβαμαι ομως πως δεν θα διαβαστει και ακομη περισσοτερο δεν θα κατανοηθει απο αυτους που πρεπει.

  Βλεπε πχ τον ''Σπυρο'' απο κατω, εαν βεβαια δεν προκειται για εμμισθο της Χρυσης Αλητειας...
 • mΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 15:48
  Προς όλους όσους ασχολήθηκαν με το σχόλιό μου.
  Σας επιστρέφω το σχόλιο περί γνώσης της ιστορίας. Μάλλον εσείς την έχετε "διαβάσει" στις "βιβλιοθήκες" του Περισσού. Ανοίξτε και κανένα άλλο βιβλίο. Δεν θα σας στείλουν στην Σιβηρία...πια.
 • Για ένα κομμάτι ψωμίΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 13:47
  @Γιάννης

  wikipedia

  Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους. [1]

  Ο φασισμός είναι εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια εθνική κοινότητα.[1]

  Μπορείς να με ενημερώσεις πια είναι η διαφορά τους;
 • Για ένα κομμάτι ψωμίΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 13:45
  @Βλαδίμηρος
  Πασχίζεις πολύ χωρίς ουσία , ο Μπογιόπουλος βγαίνει με το πρόσωπο του στον αέρα και τον γνωρίζουν εχθροί και φίλοι , εσένα σε γνωρίζουν μόνο οι συγγενείς σου και το πληκτρολόγιο σου.
 • ΑΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 09:40
  ΤΟ ΚΚΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤ;ΑΙ
 • ΔημήτρηςΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 02:46
  Βρε φασιστάκια, βρε ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΘΩΜΑ, τι έγιναν οι κραυγές ότι με αυτά που γράφει ο Μπογιό θα φτάσει την ΧΑ στο ...25%;

  Τι έγινα το ...1 εκατομύριο Ελληνες που θα σας στήριζαν;

  Γιατί δεν κατεβάσατε δημα΄ρχους σε όλη την Ελλάδα, παρά μόνο σε 10 Δήμους ( και με το ζόρι)!

  Γιατί ο λαός δεν σας στήριξε;

  Μήπως δεν τον φέρατε ακόμα από τα...γκουλάκ της ΕΣΣΔ ( περάσαν και 24 χρόνια πιά, με τα πόδια να έρχονταν θα είχαν φτάσει στην ώρα τους για να σας...ψηφίσουν!)

  Ωχ! Τι θυμήθηκα τώρα! Στα γκουλάκ της ΕΣΣΔ άφησαν τα κόκαλά τους (όσα δεν φάγαν οι πεινασμένοι συντροφοί τους) οι ΝΑΖΙ των SS και της Vermacht!

  Για αυτους κλαις ΘΩΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ! Για ανέλυσε ακριβώς το πολιτικό σύστημα της ΕΣΣΔ μαι ακόμη φορά. Πότε και που γινόντουσαν εκλογές. Ποιοί και πως συμμετείχαν; Κάθε πότε ψηφιζαν; Πόσους ψηφιζαν και σε ποιά όργανα; Ήταν ανακλητοί ή περίμεναν 4 χρόνια;

  Για πες μας, φαίνεσαι ...διαβασμένος (ΧΑΧΑΧΑΧΑ)!!!!
  Να σε ενημερώσω ότι οι εκατοντάδες χιιλάδες κρατούμενοι φασίστες στα γκουλάκ επέστρεψαν αποδεκατισμένοι στα σπίτια τους 10 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και δεν ήθελαν να ξανακούσουν για τους ΝΑΖΙ...

  Εσύ;

  Δ.
 • ddrΠαρασκευή 30 Μαίου 2014, 00:18
  @αντυπας
  .....το προσκλητηριο του επεσε απ τα χερια οχι δε γινεται δεν ειναι δυνατο ............
  ας το αλλαξουμε λιγο .......... η εφημεριδα του επεσε απο τα χερια κλπ
  ( στην εφημεριδα ειδε οτι το κκε πηρε σχεδον τα μισα της χα και τα ιδια μ ενα κομμα ηλικιας 1 μηνα .............μπουχαχαχα και για να μην εξιστασαι κι εσυ και ΟΙ ΑΛΛΟΙ...........χαχαχα..........αυτοι που απαντανε και σχολιαζουν εδω το κανουν επειδη γουσταρουν κι οχι απο ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ οπως ΕΣΥ και οι ΑΛΛΟΙ......................ΧΑΧΑΧΑ)
  πες κανα τραγουδακι καλυτερα..................
  αληθεια ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ που ειναι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ......................... ..........
  οπως ο BLACKMAN ..........ΚΥΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΕΣΣΣΣΣΣΣ ΜΟΥ.................ΑΧΑΧΑΧΑ
 • ΓιάννηςΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 22:51
  @Γεώργης, απλά εγώ δεν ταυτίζω τον φασισμό με τον εθνικισμό, αυτό.
 • konstantinosΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 22:03
  Προς Κατεστραμμένο ΙQ Χρυσού Αυγού..

  διάβασες κάπου να σου προτείνω να ψηφίσεις κάποιο Κόμμα-Απόκομμα Αστικών εισιτηρίων ειλικρινά; μην διαβάζεις τσάμπα..
  Απο πότε ονομάζεται ψηφοφόρος της Χ.Α...;; κάποιος ο οποίος απλά λέει το αυτονόητο όσον αφορά τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας+την Ιστορία η οποία επιχειρείται να Ισοπεδωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ...

  Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα:
  Στελέχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει παλιότερα για τα ΙΜΙΑ ως ΚΑΡΝΤΑΚ έτσι σαν μια καινοτομία....επίσης το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του (Νομίζω το είχε πει ο Νταλάρας ή κάποιος του Σύριζα όπως και να 'χει όμως συμβαδίζουν σε αυτές τις απόψεις), Αυτοδιάθεση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (σαν ''αναφαίρετο δικαίωμα" να αυτοπροσδιορίζεται η μειονότητα...;;)

  Όταν είχε γίνει το περιστατικό με τον βιασμό της Μυρτώς το 2012 στην Πάρο-δεν θυμάμαι να είχε βγεί κάποια ανακοίνωση συμπαράστασης υπέρ της Μυρτώς απο κανένα Αριστερόστροφο-Προοδευτικό Κόμμα (όχι βέβαια ότι οι άλλοι που βγάλανε ενδιαφέρονται αλλά λέμε τώρα...απλά το χρησιμοποιήσανε..για να τους επιτεθούν και καλά..)

  Πάμε στα της ΔΗΜΑΡ:
  Η "κυρία" Ρεπούση αποχωρούσε συνεχώς απο την αίθουσα της Βουλής κατά την διάρκεια του 1 λεπτού σιγή στην μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων,
  η ίδια έχει μιλήσει για Εθνικιστικό μύθο ή κίτς (έχει πλούσιο λεξιλόγιο ομολογουμένως...κοτζάμ καθηγήτρια είναι αυτή..) όσον αφορά τον Χορό του Ζαλόγγου , για κατάργηση της Αναπαράστασης της Εξόδου του Μεσολλογγίου, το ίδιο ακριβώς έχει ειπωθεί και για την Αρμάτα (Κατάργηση δηλαδή) που καίγεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες κάπου στα μέσα Σεπτέμβρη.

  για αυτά λοιπόν κανένα κόμμα δεν έβγαλε ανακοίνωση είτε τα ''Προοδευτικά" μιας και μισούνε κατά κανόνα ότι δεν έχει ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ/ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ....όσο για τους άλλους που θεωρητικά "αγαπάνε" την Χώρα τους...απλά κρατάνε τα προσχήματα χωρίς να τους καίγεται καρφί επι της ουσίας...
  Οπότε σε πρακτικό επίπεδο απο την στιγμή που έχεις χλιαρή-επιφανειακή αντίδραση για θέματα που αφορούν τις καταβολές-ρίζες και την Ιστορία σου τότε ονομάζεσαι: ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ-ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ όποια και αν είναι η Κομματική σου στράτευση....

  Προβάλλονται μόνο τα θέματα που θέλουν και όπως τα θέλουν έτσι απλά..
  τι δεν καταλαβαίνεις;

  Επιτέλους βγάλτε τις κομματικές παρωπίδες-και την τσίμπλα απο τα μάτια+την ψυχή..
 • ΒλαδίμηροςΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 18:33
  Γράφει ο κ. Μπογιόπουλος :
  "Ήταν ο Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας (εκεί που οι ακροδεξιοί πήραν την πρώτη θέση στις εκλογές) από κοινού με την καγκελάριο Μέρκελ της Γερμανίας (εκεί που για πρώτη φορά οι ναζί εξέλεξαν ευρωβουλευτή) που συνομολογούσαν τον Φλεβάρη του 2011 ότι στην Ευρώπη επήλθε το «τέλος» του πολυπολιτιστικού μοντέλου» το οποίο «απέτυχε»…"
  Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθαυμάσει. Το ότι φταίει, όπως φαίνεται, ο Κάμερον που "οι ακροδεξιοί πήραν την πρώτη θέση στις εκλογές", το ότι φταίει η Μέρκελ, που "για πρώτη φορά οι ναζί εξέλεξαν ευροβουλευτή", ή το ότι αυτοί οι δύο γνωστοί φασίστες-ναζίδες "συνομολογούσαν τον Φλεβάρη του 2011 ότι στην Ευρώπη επήλθε το «τέλος» του πολυπολιτιστικού μοντέλου» το οποίο «απέτυχε»…", χωρίς να δίνει, όπως πάντα, καμία πηγή για να δούμε κι εμείς οι κακόπιστοι πώς έγινε η "συνομολόγηση" και τι ακριβώς περιείχε. Εγώ που είμαι στο έπακρο κακόπιστος, θα πω ότι αν κάποιος το 1939, μετά τη νίκη του Φράνκο στην Ισπανία, "συνομολογούσε" με κάποιον άλλο ότι "ο φασισμός ενίκησε", δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα ήταν φασίστας ή φρανκικός.
  Ένας τρόπος μονάχα υπάρχει για να μην εκλέγονται βουλευτές οι ναζίδες, είτε στις εθνικές εκλογές, είτε στις ευροεκλογές : να τεθούν εκτός νόμου, πράγμα όμως που το αποκρούει ο μέγας φασιστοφάγος κ. Μπογιόπουλος και το κόμμα του.
 • Κατεστραμένο IQ Χρυσού ΑυγούΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 17:16
  @konstantinos

  σοβαρά επιχειρήματα για να μας πείσεις να ψηφίσουμε Χ.Α.Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ναζί ασχολείται με το ποιος είπε τα ήμια Καρντάκ (που δεν το χει πει κάνεις ) και με την αναπαράσταση του Μεσολλογγίου..
  Ξέχασες να μας πεις για την δήθεν φορολόγηση των χριστιανών , τα gay ζευγάρια να μην παντρεύονται, οι παρελάσεις να συμμετέχουν και οι ΔΙΑΣ και άλλα "σοβαρά" θέματα που καίνε τον μέσο ακροδεξιό μεγαλοαστό
 • ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.Πέμπτη 29 Μαίου 2014, 17:00
  αναζητήστε youtube:

  ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.
 • Genrikh YagodaΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 11:05
  κουμουνισμός και δημοκρατία , εννοιες απολύτως ασύμβατες, τώρα τι τσαμπουνάτε χρόνια τώρα και με τις πλάτες δηλωμένων "φίλων" του κοινοβουλευτισμού.... μην έχετε την αυταπάτη ότι ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει και δεν κρίνει .
 • ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΩΜΑΣΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 11:00
  Θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο στο προηγούμενο άρθρο. Στην πρώην ΕΣΣΔ που είχε συμμετοχή στις εκλογές 90% (το υπόλοιπο 10% ήταν στα γκουλάγκ) και το ΚΚΣΕ έπαιρνε 95% ( το υπόλοιπο 5% ήταν οι επόμενοι που θα πήγαιναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κατ οίκον περιορισμό ή στις φυλακές), η δημοκρατία λειτουργούσε τέλεια και η αντιπροσώπευση ήταν απολύτως νομιμοποιημένη. Η μισή και παραποιημένη αλήθεια του κ. Μπογιόπουλου δείχνει τον ολοκληρωτικό τρόπο σκέψης του, ή το αντίστροφο; Ιδού η απορία!
 • ΑΠέμπτη 29 Μαίου 2014, 10:06
  ΜΠΛΑ , ΜΠΆ , ΜΠΛΑ , ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
 • Παναγιώτης ΙωαννίδηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 23:35
  Μας έχετε ζαλίσει με τα αντιφασιστικά άρθρα σας. Νομίζετε ότι λέτε κάτι που δεν ξέρει ο ψηφοφόρος της ΧΑ; Δεν βλέπετε ότι εσείς οι ίδιοι που κατακεραυνώνετε κάθε μέρα (κάθε μέρα όμως) τον φασισμό έχετε συντελέσει καίρια στην εκκόλαψη του παροιμιώδους "αυγού του φιδιού";

  Ο τρόπος που είναι γραμμένα όλα αυτά τα άρθρα είναι σαν να υποτιμούν την νοημοσύνη του εκλογικού σώματος. Σαν να μας λέει κάτι πολύ απλό που όμως είμαστε τόσο χαζοί και δεν το έχουμε καταλάβει. Μ' αυτήν την λογική, θα έπρεπε να υπάρχουν άρθρα επί άρθρων για τα Ελοχίμ και τα Νεφελίμ!
 • konstantinosΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 21:45
  για ακόμα μια φορά έγραψες ένα εκτενέστατο άρθρο για τον ΦΑΣΙΣΜΟ, πολύ ωραία το ανέλυσες με πολυδιάστατρο τρόπο, με αρκετές λεπτομέρειες, κομματικό πάθος+λοβοτομή..
  Αν θες να είσαι έντιμος απέναντι στην Ιστορία+την αλήθεια θα πρέπει κάποια στιγμή να γραψείς ένα αντίστοιχου τύπου Άρθρο για τα εγκλήματα της Ακροαριστεράς..του Εθνομηδενισμού, την Αυτοδιάθεση της Μακεδονίας, αν συμφωνείς με την λογική ότι τα ΙΜΙΑ λέγονται Καρντάκ ή ότι τα ψάρια ανήκουν στο Αιγαιό/Ιόνιο μήπως;Πιστεύεις ότι πρέπει να καταργηθεί η Αναπαράσταση της Εξόδου του Μεσολλογγίου για να είμαστε πιο καινοτόμοι....σαν χώρα;
 • ΑΝΤΥΠΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 21:15
  Αξιότιμε κύριε Μπογιόπουλε,

  „η κάλπη και τα εκλογικά ποσοστά δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον φασισμό, για τον ναζισμό, για την ακροδεξιά“, για την εγκληματική εξουσία.

  Απόλυτα σύμφωνοι.

  Το τέρας, „το φίδι του φασισμού εκτρέφεται και μεγαλώνει μέσα στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας“, η οποία ενώ είναι η ίδια που το επωάζει και το ταΐζει σε πανευρωενωσιακό επίπεδο, είναι και η ίδια που παριστάνει την «σοκαρισμένη» από την ανάπτυξή του.
  „Με μεγάλη δεξιοτεχνία γίνεται και η κατάλληλη προπαγάνδα“ και η κατάλληλη πλύση εγκεφάλου των μαζών, προσαρμοσμένη πάντα στο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων, στα διάφορα επίπεδα γνώσης, στους διαφόρους τρόπους, στην πολιτική χροιά, στις ηλικίες και τα φύλλα.
  Οι „υπόνομοι του συστήματος της αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης“ γεννούν και τρέφουν το τέρας, και του δίνουν χώρο ανάπτυξης, δυναμώματος και εξάπλωσης.
  Σωστή και πολύ αξιόλογη όλη η ανάλυσής σας.
  Και σκοπεύετε στη συνέχεια να αναλύσετε και τα περί του ελληνικού τέρατος.
  Εδώ λοιπόν μου κάνει πάντα το εξής εντύπωση:
  Οι περισσότεροι δημοσιογραφικοί χώροι στην Ελλάδα δίνουν ανοιχτά ή κεκαλυμένα ή ΄“αρνητικά“ βήμα προβολής στο φασισταριό.
  Ακόμη και ο Ενικός το επιτρέπει και μάλιστα σε στήλες, όπως του Στάθη, του Μπογιόπουλου κ.λ.π.
  Θα μου πείτε πλουραλισμός είναι, ή μια συνύπαρξη κάποιου παράξενου είδους?
  Δεν ξέρω.!
  Όμως δεν καταλαβαίνω ανάμεσα στα πολλά και τούτο.
  Με δεδομένο ότι ο φασισμός χρηματοδοτείται από γνωστούς κύκλους και με δεδομένο ότι οι άνθρωποι των κύκλων αυτών είναι και επώνυμοι, είναι περίεργο το ότι κάποιος „γνωστός“ μεγαλοδημοσιογράφος λυσσομανεί, όταν ένας ακροατής του θέλησε να πει στην εκπομπή του κάτι το δικό του, κάποα δική του άποψη, για έναν γνωστό μεγαλοεφοπλιστή.
  Και είδαμε τον αστό δημοκράτη δημοσιογράφο να προσπαθεί να υποβάλλει και να επιβάλλει τη γνώμη του στον πολίτη, ξεπλένοντας τον γνωστό εφοπλιστή, που ο πολίτης δεν πρόλαβε καν να πει κα΄τι, μιας και δεν τον άφησαν. Κολυμβήθρα Σιλωάμ για κάποιον, που για το πρόσωπό του κυκλοφορούν, τουλάχιστο στο εξωτερικό, διάφορες φημούλες.
  Έτσι απορώ και εξίσταμαι και δεν μπορώ να καταλάβω, πως γίνεται να συνυπάρχουν σε έναν τέτοιο χώρο και δημοσιογράφοι, που θεωρούνται αριστεροί ή κομμουνιστές (ακόμα?) και να του δίνουν ψευτοαριστερό προφίλ και να δέχονται και τα σχόλια μελανοχιτώνων κάτω από τα άρθρα τους και τις εκπομπές τους.
  Ίσως μπορείται να το εξηγήσεται κάποτε, γιατί το ερώτημα αυτό απασχολεί αρκετούς ανθρώπους.
  Θα κλείσω με τον γνωστό στίχο:
  „...κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι τρομερό....“
  „... τι τρέχει...??“
  Με εκτίμηση

  Ε.Ι.
 • Σπύρος-ΓκούλαγκΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 20:51
  Σπύρος@ Ή είσαι βλαξ, ή είσαι Κεδίκογλου, μπορεί βέβαια και η Αλ Σαλέχ δεν ξέρω. Πάντως τον Γεωργιάδη δεν τον φτάνεις.
 • ΓεώργηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 18:44
  Γιάννη και για τον εθνικισμό είπε. Δεν το πρόσεξες μήπως..; Τι να πω..; Και γενικώς, κι αν δεν έχει πει περί εθνικισμού! Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν σου άρεσαν έτσι όπως τα είπε..;
 • ΓεώργηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 18:43
  m αν δεν καταλαβαίνεις, ρώτα να μάθεις. Δεν είναι ντροπή!
 • ΓεώργηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 18:39
  Γιωργο δε βγάζει νόημα. Μήπως θέλεις να ξαναδοκιμάσεις;
 • ΓεώργηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 18:31
  Σπύρο ευχαριστούμε για το γέλιο που μας προσέφερες! Το χρειαζόμασταν μετά τις απογοητευτικές αλήθειες του Μπογιόπουλου. Φιλικά.. να πας να κάνεις εξετάσεις, μην το αφήσεις, είναι σοβαρό..
 • PetrosΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 18:01
  @ m

  Το ποιός απελευθέρωσε την Ελλάδα κρίνεται πολύ αντικειμενικά.

  H Ελλάδα (ή μάλλον η πρωτεύουσα Αθήνα) απελευθερώθηκε στις 12/10/1944. Αυτοί που ανέλαβαν αμέσως μετά τη διοίκηση ήταν οι απελευθερωτές της Ελλάδας (μετά τη σκληρή μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι).

  Αν ανοίξεις τα βιβλία ιστορίας θα βρεις ποιοί ανέλαβαν τη διοίκηση στις 12/10/1944... Και μάλιστα είναι οι ίδιοι που διοικούσαν όλη σχεδόν την Ελλάδα μέχρι τα Δεκεμβριανά του 1944.
 • Ελλην οπως κ εσειςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 16:37
  το να σου πω Νικο να μην ακους τα κομματοσκυλα που απο τον φοβο τους θα βρισουν κ θα λαικισουν με τον χειροτερο τροπο νομιζω ειναι αυτονοητο!!!αλλα αναροτιεμαι ποσο ακομα θα εισατε ολοι εσεις προσκολλημενοι σε ενα σαπιο παρελθον κομματοσκυλα δεν μπορω να καταλαβω!!!
  Κ αντε εσεις ειστε γιατι ειστε βολεμενοι, ειστε κομματικα κολλημενοι κ αυτο δικαιομα σας, τα παιδια μας τι φταινε να μεγαλωνουν χωρις αυριο επιδη το θελετε εσεις????
  το σιγουρο ειναι οτι την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, (γιατι ειναι ΜΑΣ κ την λατρευουμε αυτην την χωρα οτι κ να θελετε να λετε καποιοι κ να φωναζετε το αντιθετο), δεν την εσωσαν ολοι αυτοι που μετα την προδωσαν για συμφεροντα αλλων, (!)αλλα οι χιλιαδες κ χιλιαδες κ χιλιαδες νεκροι ΕΛΛΗΝΕΣ!λιγο σεβασμος στους παππουδες μας που οπως καποιος εγραψε πολυ σωστα: ΄οι παππουδες μας το 40 τους φασιστες τους σκοτωναν δεν τους υμνουσαν΄!!!γιαυτο η προπαγανδα για το ποσο καλο μπορει να ειναι η λυση του φασισμου στην χωρα μας ας τελειωσει, ειδικα σε μια χωρα που ειχε απειρα θυματα στην προσπαθεια της να διωξει τους φασιστες απο πανω της!!!!
 • nikosΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 15:24
  @Σπυρος.Τελικά εισαι φασιστας ανθρωπεμου ή'' χρήσιμος ηλιθιος''? Απο επιπεδο παντως -πνευματικοι και γνωσεων σκιζεις. Διαβασε και λιγο ιστορια για τα ολοκαυτωμματα που προξενησαν οι ομοιοισου.
 • ΓιάννηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 14:25
  Ωραία, αυτά για τον φασισμό, για άλλη μια φορά. Τα ξέρουμε αλλά καλά κάνεις και μας τα θυμίζεις και συμφωνούμε πλήρως.
  Πές μας τώρα και για τον εθνικισμό...
 • ΚωνσταντίνοςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 14:12
  Υψηλού επιπέδου άρθρο. Συγχαρητήρια!
 • mΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 14:11
  "...του πατριωτισμού του ΕΑΜ που απελευθέρωνε την πατρίδα το 1944..." . Κύριε Μπογιόπουλε ποιος ακριβώς απελευθέρωσε την Ελλάδα; Καλά, από τους ανίδεους και παραπλανημένους ψηφοφόρους σας θα περίμενα να το ακούσω αυτό, αλλά από εσάς που διαθέτετε μια μόρφωση όχι. Αλλά τι λέω... Προπαγάνδα παντού και πάντα. Κάποιοι σαν εσάς παραπλάνησαν τους παραπλανημένους...
 • ηλιας κΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 13:16
  μπράβο νίκο άνοιξε τους τά μάτια.
 • ΓιωργοςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 11:56
  Μπορει να φοβουνται στις καπιταλιστικες χωρες το ναζισμο αλλα δεν παυει να ειναι ενα κακο παρελθον. Το πλησιεστερο συγχρονο παραδειγμα ειναι το καθεστως της Βορειας Κορεας
 • Πολίτης της ΔεδουλωμένηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 10:33
  Συμπερασματικά ...
  «Συμπερασματικά», λοιπόν, αγαπητέ Νίκο, και μιλώντας για το δικό μου συμπέρασμα, το πρόβλημα έγκειται, κατά τη γνώμη μου, φυσικά, στο πώς θα γράψετε (κι εσύ κι ο Στάθης και όλοι όσοι διαθέτετε βήμα λόγου και ήθος) και πώς θα μιλήσουμε όλοι οι υπόλοιποι στα «εκατομμύρια φτωχούς, άνεργους και κοινωνικά αποκλεισμένους», ώστε να κατανοήσουν την παγίδα, που τους στήνουν (και θα τους στήνουν, στον αιώνα των αιώνων ...).
  Δεν αρκεί να γράφετε και να διαβάζουμε ωραία άρθρα και να (αυτο)ικανοποιούμαστε.
  Το αποτέλεσμα μετράει.
  Και αποτέλεσμα δεν βλέπω ...
 • mprΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 10:27
  ..καλημερα νικο...ακριβως ετσι ειναι...περιμενα καιρο τωρα να ακουσω για ολα τα στραβα...του τι εφταιξε...με θλιψη παντα ειδαμε οτι καταλληλη προπαγανδα κ πλυση εγκεφαλου λειτουργησε κ την κυριακη των εκλογων..αυτος ο φοβος του παπου κ της γιαγιας μη τυχον κ χασει τα ψιχουλα που παιρνει για συνταξη(η πλυση)η δυσκολια της νεοτερης γενιας να καταλαβει απο που της εχει ερθει η κατραπακια(η προπαγανδα)κ το θλιβεροτερο λειπουν τα φωτεινα μυαλα(η αδυναμια του εργατικου κινηματος να βρεθει στο υψος των περιστασεων)...καταδικασαμε ολοι τις γενιες που θα ρθουν...ουτε η συγνωμη θα φτανει...κ αφου δεν εχουμε το ψυχικο σθενος να ξεφυγουμε μηπως σιγα σιγα γινομαστε(παθητικοι)φασιστες??
 • ΣπύροςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 10:23
  Μπογιόπουλε, υποθέτω ότι αναλώνεσαι σε όλη αυτή την παπαρολογία για να καταλήξεις ότι κατά τη γνώμη σου, είναι προτιμότερο να έχεις γκουλάγκ -που δεν τα βλέπουν κιόλας οι άλλοι- παρά στρατόπεδα συγκέντρωση και κρεματόρια. Καλύτερα Κα Γκε Μπε παρά Γκεστάπο. Καλύτερα ένα κόμμα (ΚΚΕ) παρά...ενα κόμμα (ΧΑ). Καλύτερα να σε καρφώνει το παιδί σου (στον κομμουνιστικό παράδεισο) παρά ο γείτονας.
  Αναρωτιέμαι αν είδες ποτέ ακόμη και το "Οι ζωές των άλλων".
  Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβετε όλοι εσείς οι διεθνιστές, "ανθρωπιστές" του ..., "πολυπολιτισμικοί" και γενικά εθνομηδενιστές ή ανθέλληνες. Όσο πιο πολύ απαξιώνετε τους Έλληνες και τον πατριωτισμό και πουλάτε τη χώρα στους "φίλους" Τούρκους, Σκοπιανούς, "εισαγώμενους" μουσουλμάνους και αλλοεθνείς, τόσο αυτοί θα αναγκάζονται να συμμαχούν ακόμη και με τον διάβολο!
 • Ξεπλυμένος ΤαγματαλήτηςΤετάρτη 28 Μαίου 2014, 10:14
  Προσέξτε την αηδία, την ηθική κατρακύλα, τον ξεπεσμό των συστημικών ΜΜΕ της Διαπλοκής και συγκεκριμένα του ΑΝΤ1, που στο δελτίο ειδήσεων των 8, το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Μαΐου, ημέρα περισυλλογής, όταν απαγορεύονται από τον νόμο οι προεκλογικές δράσεις και δηλώσεις, ξεπέρασε και την μονταζιέρα της Συγγρού!

  Παραθέτω τα logo, τις σταθερές φράσεις, που εμφανίζονταν κάτω στην εικόνα, συνοδεύοντας τα σχόλια του «δημοσιογράφου» (ο Θεός να τον κάνει…)-σχολιαστή:

  «Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ» (… κινδυνολογία_1!)

  «ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΜΕ ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» (… κινδυνολογία_2!)

  «Η ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» (… κινδυνολογία_3!)

  «ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ» (… μόνο που δεν μας είπαν να ψηφίσουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!)

  «Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ» (… εδώ μας το λένε ορθά-κοφτά!!)

  «ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ» (… εδώ η αηδία ξεπερνά κάθε όριο!!!)

  Τελειώσατε ξεφτιλισμένοι, μαζί με τα (απο-)κόμματά σας! Ο κόσμος σας, ο κόσμος των μεγάλων συμφερόντων, της διαπλοκής, που πίνατε τόσα χρόνια ανενόχλητοι το αίμα του λαού, ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΠΕΘΑΝΕ!! Και θα πληρώσετε για τα εγκλήματα σας, άθλια λαμόγια.

 • Αθήνα8°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Θεσ/νίκη4°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:0°C
 • Πάτρα10°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο16°CΥψηλή:16°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα3°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:1°C