• Τα σωματεία των ΜΜΕ για το MEGA: Όχι άλλο μαύρο στην ενημέρωση

  7:34 μμ, Τρίτη 13 Μάρ 2018 7:34 μμ, Τρίτη 13 Μάρ 2018

  "Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι" αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση των σωματείων των ΜΜΕ.

  Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

  "Όχι άλλο μαύρο στην ενημέρωση

  Οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

  Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι.

  Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

  Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.

  Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους - επί περίπου δύο χρόνια - αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

  Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

  Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους.

  ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

  ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα