ΝΕΤ-Στάη: Σχέση για γερά νεύρα

ΝΕΤ-Στάη: Σχέση για γερά νεύρα 

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις της Έλλης Στάη με την ΕΡΤ μετά και την τελευταία κόντρα της με τον Αιμίλιο Λιάτσο που προκλήθηκε από τα νέα «καμώματα» της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ‘Ελλη Στάη αρνήθηκε πεισματικά να εκφωνήσει το «on» για την δεξίωση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκήνιο» η οποία έκλεινε επτά χρόνια ζωής.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πριν από το επίμαχο δελτίο ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένη και φέρεται να έκανε ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια για την εν λόγω  εφημερίδα. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος όταν ενημερώθηκε για το γεγονός φέρεται να έδωσε εντολή να εκφωνηθεί η είδηση κανονικά από την ίδια όμως η Έλλη Στάη επέμεινε στην αρχική της άρνηση. 

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μη  τιναχθεί το δελτίο στον αέρα την τελευταία στιγμή ο Αιμίλιος Λιάτσος έκανε ένα βήμα πίσω. ‘Ετσι για πρώτη φορά είδαμε παρουσιαστή να προσφωνεί την ρεπόρτερ η οποία προλόγισε το βίντεο για το θέμα. 

 Όμως η Έλλη Στάη δεν σταμάτησε εκεί. Έστειλε επιστολή στον Αιμίλιο Λιάτσο και στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας «σοβαρό λάθος» τη μετάδοση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρεπορτάζ που αφορούσε στην «προβολή – διαφήμιση συγκεκριμένης εβδομαδιαίας εφημερίδας».  Δε δίστασε επίσης να κάνει λόγο για λάθος  που αγγίζει την ίδια την θεσμική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και καταστρατηγεί την δημοσιογραφική δεοντολογία.

«Θεωρώ ότι είναι περιττό να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του δημοσιογράφου αλλά και τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας : «Θεωρώ ότι πρακτικές όπως αυτή που ακολουθήθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων συνιστούν μείζον ατόπημα και δεν συνάδουν ούτε με την προσωπική μου επαγγελματική στάση, ούτε βεβαίως με την ανεξάρτητη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης». Προχωρώντας μάλιστα και σε..  υποδείξεις επεσήμανε την ανάγκη  να γίνει μία ενδελεχής συζήτηση για την δομή και την λειτουργία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων .

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αιμίλιου Λιάτσου ο οποίος απαντώντας τόνισε ότι η ΕΡΤ θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου.

Στην επιστολή του ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, αναφέρει ότι η κ. Έλλη Στάη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ΕΡΤ σε καιρό κρίσης έχει υποχρέωση να βοηθά μεγάλες η μικρές εφημερίδες, να επιβιώσουν, πόσο μάλλον όταν εκεί εργάζονται συνάδελφοί της, σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.

‘Άλλωστε η Δημόσια τηλεόραση συχνά φιλοξενεί διευθυντές και δημοσιογράφους άλλων εφημερίδων και η ίδια η παρουσιάστρια του δελτίου κάνει επιλεκτική επιλογή «διαφημίζοντας» άλλωστε τη δουλειά των συναδέλφων που καλεί στο δελτίο της και πάντα μάλιστα από μια εφημερίδα. Ο Αιμίλος Λιάτσος θεωρεί το ύφος της επιστολής απαράδεκτο, τονίζει ότι ο ίδιος προσωπικά έδωσε μάχη να γυρίσει η κ. Στάη στο δελτίο παραβλέποντας τα χαμηλά νούμερα και ότι δεν συμμερίζεται διόλου την συνεχιζόμενη άποψή της να απαξιώνει τους συναδέλφους της στην ΕΡΤ!

Αυτό βεβαίως δεν ήταν το μοναδικό «καπρίτσιο» της Έλλης Στάη αφού οι σχέσεις της με την κρατική τηλεόραση βρέθηκαν σε τεντωμένο σχοινί μετά από ένα «θερμό επεισόδιο» τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε ο  Βασίλης Θωμόπουλος, Διευθυντής Ειδήσεων της ΝΕΤ, γνωστοποίησε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι η γνωστή δημοσιογράφος του είχε συμπεριφερθεί με απαράδεκτο τρόπο, αποδίδοντάς του απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Τότε μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Βασίλης Θωμόπουλος είχε πει ότι η Έλλη Στάη είχε φτάσει στο σημείο να του απαγορεύσει να βρίσκεται στο κοντρόλ όταν εκφωνεί ειδήσεις!

Αμέσως είχε δοθεί εντολή να διενεργηθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ της Έλλης Στάη και του Βασίλη Θωμόπουλου και είχε αποφασιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, η δημοσιογράφος να μην παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

 Η Έλλη Στάη έπεσε στα «μαλακά»… Η έρευνα ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκε ότι η κυρία Στάη υπερέβη τα εσκαμμένα και αποφάσιστηκε να της γίνουν μόνο συστάσεις  και η δημοσιογράφος επέστρεψε στην παρουσίαση του δελτίου… Και όχι μόνο αυτό… Ανανεώθηκε στη συνέχεια το συμβόλαιό της με την ΕΡΤ παρότι όλοι πίστευαν ότι θα γινόταν το αντίθετο, καθώς η συνεργασία της με τη διοίκηση ήταν στα άκρα… Κάποιοι τότε είπαν η κρίση είχε λήξει… Όλα αυτά, βεβαίως, μέχρι πριν από μερικές ημέρες οπότε και έγινε το νέο «μπαμ».

Εξίσου αποκαλυπτικό πάντως για την στάση που τηρεί η Έλλη Στάη είναι και το παρακάτω επεισόδιο που περιέγραψε η Ντέπυ Γκολεμά στην στήλη της στην Real Life…

“Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην ΕΡΤ μια ημέρα πριν από το επεισόδιο της Στάη με τη διοίκηση. Η παρουσιάστρια, βλέποντας στο μόνιτορ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφώνησε: ” Τι τέρας είναι αυτό που μου φέρατε;”. Το θέμα έφτασε στα αυτιά του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Τα παρακάτω τα καταλαβαίνετε…”, έγραψε η γνωστή τηλεκριτικός.

«Η κ. Έλλη Στάη έχει δίκαιο όσον αφορά στην παρατήρησή της ότι δεν ήταν καλεσμένη σε εκπομπή ή στο δελτίο της ΝΕΤ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό όμως δεν αναφέρεται πουθενά καθώς το σχόλιο μιλά για μόνιτορ και δεν αναφέρει παρουσία, αλλά υπονοεί ότι σχολιάζονταν πολιτικές δηλώσεις της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Δυο μάρτυρες παρόντες στο κοντρόλ, επιβεβαιώνουν τα σχόλια και δηλώνουν ότι ανάμεσα σε άλλα που δεν ήταν τόσο τρανταχτά, η παρουσιάστρια των ειδήσεων της ΝΕΤ είπε «τι τέρας μου βάλατε να δω στο μόνιτορ», ανέφερε στη συνέχεια η Ντέπυ Γκολεμά, απαντώντας στην Έλλη Στάη η οποία έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ