• Το μήνυμα της Σμαράγδας Καρύδη για αυτούς που φοβούνται τα αεροπλάνα

  4:12 πμ, Κυριακή 03 Ιουν 2018 4:12 πμ, Κυριακή 03 Ιουν 2018

  Ένα μήνυμα ζωής για τους ακολούθους της στο Instagram ανήρτησε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία παραδέχτηκε ότι είχε φοβία με τα αεροπλάνα.

  Με μια μακροσκελή ανάρτηση, η διάσημη ηθοποιός προσπάθησε να εμπνεύσει όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα παροτρύνοντάς τους να ξεχάσουν τον φόβο τους και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

  Αναλυτικά η ανάρτησή της:

  «ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

  Άρχισε στην εφηβεία μου.Τότε εμφανίστηκαν ολες μου οι φοβιες.Άλλες έφυγαν μεγαλωνοντας κι άλλες εγκαταστάθηκαν.Απ αυτές που που με ταλαιπωρησαν για χρόνια ήταν αυτή για τα αεροπλάνα.Για χρόνια απέφευγα τα ταξίδια προκειμένου να μη ζήσω μια τραγωδία στον αέρα. Τα συμπτώματα της δικής μου τραγωδίας ήταν πάντα τα ίδια. Και τα χειρότερα ήταν στην απογείωση. Το πιό άσχημο, εκείνο το σημείο που ξεκολλάνε οι ρόδες απ τη γη και βρίσκεσαι στον αέρα. Εκεί που νιωθεις ότι το αεροπλάνο γίνεται βαρύ,πασχίζει ν ανέβει, χάνεις τη γη κάτω απ τα πόδια σου κι αρχιζει η δύσπνοια, το ανακάτεμα του στομαχιού, η ζαλάδα, οι ιδρωμένος παλάμες και οι μαύρες σκεψεις «Μα τι δουλειά έχω εγώ εδώ πάνω;...είναι τυχαίο που η πτήση απ την πτώση διαφέρουν σ ένα μόνο γράμμα;» Και μετά σηκώνεται και νιώθεις λίγο καλύτερα ιδίως όταν βλέπεις να βγαίνουν οι αεροσυνοδοί και προσπάθεις να μαντέψεις απ το ύφος τους αν πάνε όλα καλά..;Ή μήπως έχει βλάβη ο κινητηρας επειδή η τουρμπίνα ρούφηξε ένα κοπάδι γλαρους;;; Αποφάσισα λοιπόν ότι έτσι δουλειά δε γίνεται και δε θ αφησω τις φοβιες να κανονίζουν τη ζωή μου κι ότι θα ταξιδεύω. Αποφάσισα ότι το ωραιότερο σημείο θα είναι αυτό της απογείωσης και το λέω στον εαυτό μου καθ όλη τη διάρκεια που το αεροπλάνο σηκώνεται .Το λέω κανονικά με λέξεις: “ποσο πολύ Μ αρέσει η απογείωση....την Λατρεύω την απογείωση” Και μετά το λέω και λίγο τραγουδιστά: “λα λα λα αγαπώ την απογείωση... σαν την απογείωση δεν έχει λαλαλα Α-ΠΟ-ΓΕΙΩΣΗΗΗΗΗ” Και υστερα αρχίζω να τραγουδάω ωραία σαχλά τραγουδια μέχρι να σβήσουν οι φωτεινές ενδείξεις. Από τότε όλα τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν.Εντελώς.Πανε οι ιδρωμένος παλάμες, τα τρέμουλα και οι ζαλάδες. Πήρα απλως την ΑΠΟΦΑΣΗ.

  Λένε ότι τους φόβους για να τους ξεπεράσεις πρέπει να πηγαίνεις κατά πάνω τους.Να μην τους αποφεύγεις.Νομίζω δε χρειάζεται να τους δώσεις και πολύ σημασία.Μη τους μυθοποιείς.

  Ο φόβος είναι εκεί και κάνει τη δουλειά του. Κάνε κι εσυ τη δική σου.

  Προχώρα μπροστά. Ταξιδεύω κι ας φοβάμαι.

  Άλλωστε θαρραλέος δεν είναι αυτός που δεν τον φοβίζει τίποτα αλλά αυτός που έχει τη γενναιότητα να ζήσει όλα όσα τον κάνουν να τρεμει.»

  Δείτε την φωτογραφία:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα