Βραβεύονται Βαρδάλος και Πέιν

Βραβεύονται Βαρδάλος και Πέιν

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν, η δημοφιλής ηθοποιός Νια Βαρδάλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Fox film, Τζιμ Γιαννόπουλος πρόκειται να βραβευθούν στο 22ο ετήσιο συνέδριο Leadership 100, το οποίο φέρνει σε επαφή τους καλύτερους Έλληνες από την ελληνική εκκλησία και κοινότητα.  Η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα γίνει στην Καλιφόρνια στις 7 με 10 Φεβρουαρίου.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος  είναι ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της wentieth Century Fox Film, ενώ επιβλέπει και άλλες νεότερες εταιρίες στο χώρο του θεάματος όπως οι Twentieth Century Fox Film Corp., Fox 2000, Fox Searchlight Pictures, Fox Animation Studios, Blue Sky Studios, Fox International Productions. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο του κινηματογράφου καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες όπως “Η ζωή του Πι”, η σειρά ταινιών X-men, η τριλογία των Star Wars, το Moulin Rouge, ενώ πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε συμμετέχοντας σε δυο μεγάλες παραγωγές και τις δυο μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών του “Τιτανικού” και του “Avatar”.

Ο γνωστός σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος Αλεξάντερ Πέιν,  έκανε την πρώτη του ταινία το 1996 και ακολούθησε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως σκηνοθέτης. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του το 2011 όταν η ταινία του “Οι απόγονοι” κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ ήταν υποψήφια για άλλα τέσσερα, μεταξύ των οποίων και αυτό καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η ελληνοκαναδικής καταγωγής  Νια Βαρδάλος έγινε γνωστή μέσα από την ταινίας “Γάμος αλά ελληνικά” και η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, αλλά και για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού. Η ηθοποιός ασχολήθηκε και με την σκηνοθεσία το 2009 με την ταινία “I Hate Valentine’s Day”. Πρωταγωνίστησε επίσης στο “Έρωτας αλά ελληνικά”, το οποίο προέβαλε τα μνημεία της χώρας μας και έγραψε μαζί με τον Τομ Χανκς την ρομαντική ταινία “Υπόθεση Larry Crowne” .

 

Πηγή: greekreporter.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ