“Ομολογία” Τζόνσον: Η μεγαλύτερη αμαρτία μου είναι πως… έκανα ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο

Ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που έχει κάνει ο Μπόρις Τζόνσον και μπορεί να ομολογήσει δημοσίως.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Sky και ερωτηθείς για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ομολογήσει ότι έχει διαπράξει, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρχικά έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τους συμβούλους του αλλά έπειτα απάντησε: “Νομίζω ότι όταν κάποτε χρησιμοποιούσα καθημερινά για τις μετακινήσεις μου ποδήλατο, κάποιες φορές παραβίαζα τον νόμο και έκανα ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο. Θέλω να γνωρίζετε πόσο καταδικάζω και αποδοκιμάζω εκείνους που κάνουν ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο και θεωρώ ότι ήταν λάθος και αισθάνομαι άσχημα γι αυτό. Αλλά μπορεί κάποιες φορές να οδηγούσα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο…”.

Στο πολιτικό πεδίο, ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθηκε αν τον αγχώνει το κλείσιμο της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών και απάντησε: “Φυσικά, δίνουμε μάχη για κάθε ψήφο. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας”.

“Το Brexit είναι η πιο ριζοσπαστική και βαθιά αλλαγή στην διαχείριση αυτής της χώρας”, δήλωσε ο Τζόνσον προσθέτοντας ότι θα φέρει εις πέρας την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου αν κερδίσει την πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έχει 650 έδρες. “Το Brexit είναι απαραίτητο -δεν μπορούμε να πάμε μπροστά χωρίς το Brexit”, τόνισε στη συνέχεια.

Οι εκλογές στη Βρετανία θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη. Οι κάλπες ανοίγουν στις 09:00 ώρα Ελλάδος και θα κλείσουν στις 24:00 ώρα Ελλάδος, όταν μια δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) αναμένεται να δώσει τις πρώτες ενδείξεις για το ποιος κέρδισε. Ο Τζόνσον είναι πιθανόν να χρειαστεί περισσότερες από 320 έδρες για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός και θα επικυρώσει την συμφωνία στην οποία κατέληξε τον Οκτώβριο με την ΕΕ για το Brexit.

Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες είχαν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να προβλέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, όπως και την απώλεια της πλειοψηφίας από την Μέι στις εκλογές του 2017, δείχνουν ότι ο Τζόνσον προηγείται του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αν και το προβάδισμά του μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέσσερις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν χθες Σάββατο στη δημοσιότητα δίνουν προβάδισμα 8 ως 15 μονάδων στο Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον έναντι του Εργατικού Κόμματος. Επίσης καμία μεγάλη δημοσκόπηση δεν δείχνει νίκη του Κόρμπιν.

Ο Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία και απέρριψε παράλληλα τα ερωτήματα που άφηναν να εννοηθεί ότι έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία Συντηρητικών στην κυβέρνηση, είναι λίγα αυτά που προσφέρει στους ψηφοφόρους πέραν του Brexit.

“Έχει υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική”, σημείωσε. “Έχει υπονομευτεί από ανθρώπους οι οποίοι για τρεισήμισι χρόνια (…) υπόσχονταν να υλοποιήσουν το Brexit και μετά δεν το έκαναν”, πρόσθεσε.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, δεσμεύτηκε για χαμηλότερα ποσοστά μετανάστευσης. “Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Τζόνσον, προσθέτοντας ότι θα επικεντρωθεί στη μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ