‘Επεσε η Wikipedia

Η δημοφιλής online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, καθώς και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονταν μαζί της, δεν ήταν διαθέσιμες στο κοινό, ή τουλάχιστον, ήταν εξαιρετικά αργές, για ένα διάστημα δύο περίπου ωρών εξαιτίας δύο καλωδίων που κόπηκαν κατά λάθος, όπως αναφέρθηκε, κοντά σε data center στη Φλόριντα.

Ο Ντέιβιντ Τζέραρντ, εκπρόσωπος του Wikimedia Foundation στη Μ. Βρετανία, όπου υπάγεται η Wikipedia και άλλες παρεμφερείς σελίδες, είπε στο BBC πως το πρόβλημα έχει λυθεί πλήρως. «Κάποιος έκοψε τα καλώδια που οδηγούν στο data center στην Τάμπα στη Φλόριντα. Έχουμε δύο μεγάλα data centers, ένα στη Φλόριντα και ένα στη Βιρτζίνια, και κάποια network proxies στο Αμστερνταμ. Όλοι όσοι βρίσκονταν σε εκείνο το data center επηρεάστηκαν» .

Όπως ανέφερε, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα, ή ποιο ήταν το ακριβές σημείο στο οποίο έλαβε χώρα.Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη φορά που η Wikipedia είχε βρεθεί offline ήταν- εσκεμμένα- πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια του «πολέμου» κατά των προτεινόμενων νομοσχεδίων κατά της πειρατείας στις ΗΠΑ, όταν η ιστοσελίδα είχε «κατεβεί» για ένα 24ωρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ