Φονικές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία – Τουλάχιστον δύο νεκροί ενώ χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους

Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη νοτιοδυτική Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι οποίες κάλεσαν 870.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άλλοι κάτοικοι κλήθηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά την απόφαση που ελήφθη το πρωί από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία (JMA) να κηρύξει συναγερμό στο μέγιστο επίπεδο σε ορισμένες περιφέρειες του νησιού Κιούσου. Στη συνέχεια μειώθηκε, όμως, η υπηρεσία διατήρησε τις προειδοποιήσεις της.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων: ένας άνδρας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα νερά στην επαρχία Σάγκα, στο δυτικό τμήμα του νησιού. Ένας άλλος έχασε τη ζωή του στη Φουκουόκα καθώς προσπαθούσε να βγει από ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε παγιδευτεί εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε πως ένα τρίτο πρόσωπο βρίσκεται σε «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», μια διατύπωση που χρησιμοποιείται εν γένει στην Ιαπωνία για να ανακοινωθεί ο θάνατος ενός προσώπου πριν αυτός επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς.

«Πολυάριθμες αναφορές κάνουν λόγο για ζημιές σε διάφορες ζώνες λόγω της υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και πλημμυρών. Είναι πιθανό σοβαρές ζημιές να συμβούν μέσα στις επόμενες ώρες», πρόσθεσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η υπηρεσία διαχείρισης πυρκαγιών και καταστροφών ανακοίνωσε πως έχει ήδη λάβει πολυάριθμες πληροφορίες για πλημμυρισμένες κατοικίες στις νομαρχίες Σάγκα και Ναγκασάκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, channelnewsasia.com, Πηγή φωτό: AFP/Jiji Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ