Τουλάχιστον 12 νεκροί και 134 τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κίνα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 134 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε ζημιές ή την ολική καταστροφή δεκάδων κτιρίων. Ξενοδοχείο που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσε, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν θύματα. Ρήγματα προκλήθηκαν και σε πολλούς δρόμους στην περιοχή.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις περιοχές που επλήγησαν και απεγκλωβίζουν κόσμο από τα συντρίμμια. Το Xinhua αναφέρει ότι περισσότεροι από 500 πυροσβέστες βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και ότι 5.000 σκηνές, 10.000 πτυσσόμενα κρεβάτια και άλλα είδη έκτακτης ανάγκης έχουν μεταφερθεί από τα σωστικά συνεργία.

Ο σεισμός έγινε περί τις 10:55 το βράδυ τοπική ώρα (5:55 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος, 16 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας. Ακολουθήθηκε από μία σειρά περίπου εξήντα μετασεισμικών δονήσεων, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς που είναι εγκατεστημένο στη Γιμπίν ήχησε μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν γίνει η δόνηση, κατά το Νέα Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ακόμη και μια προειδοποίηση μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί ο σεισμός μπορεί να μειώσει κατά 14% τον αριθμό των θυμάτων των σεισμών.

Η Σετσουάν πλήττεται συχνά από σεισμούς. Το 2008, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους, κατά τον επίσημο απολογισμό.

Δείτε το βίντεο από drone που αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής από τον ισχυρό σεισμό:

Πηγή πληροφοριών: AFP, channelnewsasia.com, dailymail.co.uk

Πηγή ΦΩΤΟ: AFP Photo/STR, Reuters, Wan Min/Xinhua via AP

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ CGTN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ