Αστυνομικοί στη Βραζιλία σκότωσαν 11 μέλη συμμορίας που προσπάθησε να ανατινάξει ATM

Αστυνομικοί στο Σάο Πάολο πυροβόλησαν και σκότωσαν 11 άνδρες που ετοιμάζονταν να ανατινάξουν ταυτόχρονα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 25 ύποπτοι συμμετείχαν σε αυτές τις προσπάθειες ανατίναξης των μηχανημάτων με σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα που περιείχαν – ένα συνηθισμένο έγκλημα στη Βραζιλία. Εκτός από τους 11 που σκοτώθηκαν, άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Η μία από τις τράπεζες βρίσκεται κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

“Αυτοί οι εγκληματίες ήταν προετοιμασμένοι για πόλεμο”, δήλωσε ο Άλβαρο Μπατίστα Καμίλο, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης.

Οι επίδοξοι ληστές έφτασαν στις τράπεζες με πέντε θωρακισμένα οχήματα και ήταν οπλισμένοι με τουφέκια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στις δύο περιοχές αντάλλαξαν πυρά μαζί τους και ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς μέχρι την πόλη Γκουαραρέμα, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Σάο Πάολο.

Κάποια στιγμή, οι ύποπτοι μπήκαν σε ένα σπίτι και κράτησαν ομήρους τους ενοίκους του, αλλά “οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απελευθερώσουν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας που δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για αυτήν την κατάσταση ομηρείας.

Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μάριο Σίλβα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Globo TV ότι η συμμορία ήταν υπό παρακολούθηση και “ήδη γνωρίζαμε ότι θα επιχειρούσαν μια επίθεση στην περιοχή”.

“Δεν γνωρίζαμε ακριβώς πού. Αλλά αυξήσαμε τις περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων το τελευταίο 24ωρο”, πρόσθεσε.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ