Σκάνδαλο στην Νότια Κορέα: Καθηγήτρια υποχρέωσε τους φοιτητές της να γράψουν τη διπλωματική της κόρη της

Μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Σεούλ υποχρέωσε τους φοιτητές της να γράψουν την διπλωματική εργασία της κόρης της ώστε να εξασφαλίσει μια θέση σε διάσημη σχολή οδοντιατρικής.

Η καθηγήτρια, η οποία διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Σεούλ Sungkyunkwan, υποχρέωσε τους πτυχιακούς φοιτητές της να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα διάρκειας τριών μηνών. Έπειτα τους ζήτησε να παραποιήσουν τα συμπεράσματα του πειράματος και στη συνέχεια η κόρη της τα δημοσίευσε σε μια ακαδημαϊκή επιθεώρηση με το όνομά της.

Η κόρη της περιέλαβε την διπλωματική της σε αίτηση της για την εισαγωγή της στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα αυτό σε εθνικό επίπεδο, όπου έγινε δεκτή τον περασμένο χρόνο.

Η Νότια Κορέα φημίζεται για το υπερβολικά ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό της σύστημα και οι ακαδημαϊκές επιδόσεις καθορίζουν την μετέπειτα πορεία των πολιτών της, συμβάλλουν στην εξεύρεση μιας καλής δουλειάς, ενισχύουν το κοινωνικό στάτους, αυξάνουν ακόμη και τις προοπτικές ενός καλού γάμου.

Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, όπως η σημερινή υπουργός Παιδείας Γιου Ουν-χίι, έχουν ζητήσει συγγνώμη στο παρελθόν για ηθικής φύσης ατοπήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η Γιου τον περασμένο χρόνο παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε την διεύθυνση της κατοικίας της για να γράψει την κόρη της σε ένα φημισμένο Δημοτικό σχολείο της κεντρικής Σεούλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

13:24Attica Bank: νέος Πρόεδρος ο Γεώργιος Μιχελής13:11Καθηγήτρια υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν την διπλωματική της κόρης της12:58Νέο κόμμα ιδρύει ο Σάββας Τσιτουρίδης12:45Με σημαία του Παναθηναϊκού η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου (εικόνες)12:32Γερμανία: εκκενώθηκαν δημαρχεία σε πολλές πόλεις12:19Σουφλέ πατάτας με τυριά από τον Βασίλη Καλλίδη12:05Τα αποκαλυπτήρια της μασκότ του Euro 2020 (βίντεο)11:51Έδειρε τη σύντροφο του για να τη ληστέψει!11:37“Κόντρα” δικαστών-αστυνομικών για την “φάμπρικα” με τα πλαστά διπλώματα11:24Επεισόδια στα Δικαστήρια για την αυτοδικία στην Κορινθία11:11Δούρου: Μητσοτάκης και Γεννηματά τροφοδοτούν τη χυδαιότητα10:59Οι εμφανίσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο “Your Face Sounds Familiar” (βίντεο)10:47Περίμενε ολόγυμνος στην ουρά για να επιβιβαστεί σε πτήση! (εικόνες)10:34Νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας10:21Ζώδια: οι προβλέψεις της Τρίτης10:08Το Πεντάγωνο εκταμιεύει 1 δισ. δολάρια για το τείχος του Τραμπ09:54Τραγωδία: καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του την ώρα που το επισκεύαζε09:41Θρίλερ στα νότια προάστια: κατηγορείται ότι έσπρωξε τον σύντροφό της από το μπαλκόνι09:14Γιος θύματος στην Κορινθία: πυροβόλησε εν ψυχρώ και δολοφόνησε τον πατέρα μου (βίντεο)09:00Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος παιδιού

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η καθηγήτρια υποχρέωσε μια από τις φοιτήτριές της σε 54 ώρες εθελοντικής εργασίας–μετατρέποντας ένα βιβλίο στη μέθοδο ανάγνωσης για ανθρώπους με απώλεια όρασης, την μέθοδο Μπράιγ–και υπογράφοντας με το όνομα της κόρης της. Η κόρη της πληρώθηκε για αυτή τη δουλειά 500.000 γουόν (περίπου 440 δολάρια).

Η κόρη της καθηγήτριας εξάλλου κέρδισε μια σειρά ακαδημαϊκών διακρίσεων για δημοσιεύσεις της και για έρευνές της, οι οποίες ουσιαστικά είχαν εκπονηθεί από φοιτητές της μητέρας της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ