Ένας 10χρονος μαθαίνει στους συμμαθητές του… τα άστρα – ΦΩΤΟ

Ένας 10χρονος εκκολαπτόμενος αστροναύτης παραδίδει μαθήματα… αστρονομίας στην αυλή του σπιτιού του στην πόλη Πίρκε της Χιλής. Το κάθε μάθημα κοστίζει 4 δολάρια ανά μαθητή, ενώ στόχος του Ρικάρντο Μπαρίγα είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει στον εαυτό του μια στολή αστροναύτη, όπως εξηγεί ο ίδιος.

Στην αυλή του βρίσκονται διασκορπισμένα ένας φουσκωτός μονόκερος, παιχνίδια για την πισίνα, μια μπάλα ποδοσφαίρου αλλά κι ένα… τηλεσκόπιο αξίας 3.000 δολαρίων, το οποίο παρήγγειλαν από τη Γερμανία οι γονείς του. Ο ίδιος μπορεί να αναγνωρίσει αστερισμούς στον ουρανό, ελάχιστα γνωστά χαρακτηριστικά της σελήνης, πλανήτες και μαύρες τρύπες.

Ο 10χρονος Ρικάρντο αισθάνεται τυχερός που γεννήθηκε στη Χιλή, μια χώρα διάσημη ως παράδεισος των παρατηρητών ουράνιων σωμάτων, με καθαρό ουρανό, ξηρό κλίμα και ελάχιστη φωτορύπανση.

Μαθητής του δημοτικού, ο μικρούλης ανακάλυψε την αστρονομία, καθώς ξεφύλλιζε μια εγκυκλοπαίδεια των γονιών του και έκτοτε έχει «κολλήσει» με το διάστημα.

«Ήταν μια εγκυκλοπαίδεια με κάθε είδους πληροφορία» εξήγησε ο Μπαρίγα.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω αστροναύτης και επίσης, να αποκτήσω μια στολή αστροναύτη».

Οι γονείς του υποσχέθηκαν να τον πάνε ένα ταξίδι στο Ορλάντο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου ελπίζει να επισκεφθεί το διαστημικό κέντρο της NASA στο Κέιπ Κανάβεραλ.

«Έχω σκεφτεί ότι εάν μπορούσα να γίνω αστροναύτης, θα μπορούσα να εργαστώ για τη NASA» λέει ο Ρικάρντο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ