Σοκ: Έπεισε τη γυναίκα του να αυτοκτονήσει για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

Ένας 69χρονος Αυστραλός καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη επειδή έπεισε τη σύζυγό του να αυτοκτονήσει για να βάλει στο χέρι την ασφάλεια ζωής της, ένα ποσό που αγγίζει τα 1,4 εκατ. δολάρια, σε μία πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά της χώρας υπόθεση.

Ο Γκράχαμ Ρόμπερτ Μόραντ σκιαγραφείται ως ένας άπληστος άνθρωπος τόσο απελπισμένος που έπεισε τη σύζυγό του να θέσει τέλος στη ζωή της ενώ μάλιστα τη βοήθησε να διαπράξει και το απονενοημένο διάβημα στο χειμερινό θέρετρο που διατηρούσε το ζευγάρι. Η Τζένιφερ Μοράντ έπασχε από κατάθλιψη και χρόνιο πόνο στην πλάτη.

Ωστόσο ο 69χρονος δεν ενήργησε από συμπόνοια για τα προβλήματα τις γυναίκας του αλλά μόνο με σκοπό το προσωπικό κέρδος και τα 1,4 εκατ. δολάρια. Ο Μοράντ έπεισε την Τζένιφερ ότι με τα χρήματα της ασφάλειας ζωής θα έφτιαχνε μία θρησκευτική κοινότητα στην περιοχή που διέμεναν.

Καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για την παρότρυνση και τις συμβουλές στην 56χρονη σύζυγό του να αυτοκτονήσει κι άλλα έξι χρόνια για τη βοήθεια που της προσέφερε να θέσει τέλος στη ζωή της. Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας ο δικαστής επεσήμανε ότι χωρίς τις συμβουλές του, η γυναίκα δεν θα είχε πεθάνει.

Μετά τα επιβαρυντικά στοιχεία που αναφέρθηκαν για τον ίδιο ο Γκράχαμ Ρόμπερτ Μόραντ παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο 69χρονος είχε πάει την 56χρονη σύζυγό του, σε κατάστημα για να αγοράσει τη γεννήτρια βενζίνης, δίπλα στην οποία, βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα, στις 30 Νοεμβρίου του 2014, ενώ δίπλα της, υπήρχε ένα σημείωμα στο οποία έγραφε: «Παρακαλώ μη με επαναφέρετε στη ζωή».

Μία εβδομάδα νωρίτερα, η 56χρονη Τζούντι είχε εκμυστηρευτεί σε στενό της φίλο ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει. «Πρέπει να αυτοκτονήσω και ο Γκράχαμ θα με βοηθήσει να το κάνω», φέρεται να του είχε πει.

Ο 69χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι ένας ευσεβής χριστιανός και δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες των ασφαλιστήριων συμβολαίων της συζύγου του που τον καθιστούσαν ως μοναδικό δικαιούχο, αν και δεν κατάφερε τελικά να πείσει το δικαστήριο.

Η συνδρομή στην αυτοκτονία θεωρείται παράνομη στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Απολύτως απαγορευμένη ήταν και στην Αυστραλία, μέχρι που η πολιτεία της Βικτόρια την νομιμοποίησε τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: dikastiko.gr, theguardian.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ