Νεκρός ομογενής από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία

Ένας Έλληνας ομογενής, ο 33χρονος Ντάνιελ Χριστίδης, έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στην πολιτεία Queensland στην Αυστραλία.

Ο Χριστίδης βρισκόταν για διακοπές στην παραλία Cid Harbour στα βόρεια της Πολιτείας, ως επιβάτης ενός ιστιοπλοικού σκάφους που είχε νοικιάσει με φιλική παρέα.

Ήταν η πρώτη ημέρα των διακοπών και ο Χριστίδης βούτηξε να κολυμπήσει στα ήρεμα νερά του δημοφιλή τουριστικού προορισμού όπου είχαν αγκυροβολήσει, στις 5 και μισή το απόγευμα της Δευτέρας.

Ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση ενός καρχαρία – «τίγρη», ο οποίος προκάλεσε βαθύτατες πληγές στα πόδια και τα πλευρά του άτυχου ομογενή.

Παρά την άμεση βοήθεια που του προσέφεραν αμέσως δύο γιατροί οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό μαζί του, και την διακομιδή του με ελικόπτερο των Υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης στο Mackay Base Hospital, ο Χριστίδης, κατάληξε από ακατάσχετη αιμοραγία.

Ο 33χρονος ομογενής ήταν Ιατρικός ερευνητής για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στο νοσοκομείο Austin Hospital της Μελβούρνης.

Οι συνάδελφοί του, μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου του νοσοκομείου εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη για την τραγική απώλεια του συναδέλφου τους και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένειά του.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη παραλία η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε επισκέπτες με σκάφη, τους δύο τελευταίους μήνες έχουν γίνει άλλες δύο επιθέσεις από καρχαρίες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των θυμάτων.

Πολλοί φορείς μετά και το τελευταίο τραγικό περιστατικό, ζητούν από την Πολιτειακή κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας στη συγκεκριμένη παραλία, ενδεχόμενο που οι Αρχές χαρακτηρίζουν ανεπαρκές καθώς υπάρχουν πολλές ανάλογες παραλίες στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αλιείας του Queensland Mark Furner κάλεσε τους επισκέπτες να μην κολυμπούν στην περιοχή.

«Με προστατευτικά δίχτυα ή δίχως, είναι απλό: -Μην βουτάτε, μην κολυμπάτε στη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ