Στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από θύμα του Γουάινστιν: Με παρενόχλησε και με βίασε

Μία από τις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται να την αγκαλιάζει και να την χαϊδεύει, πριν τη βιάσει όπως υποστηρίζει.

Πρόκειται για την Μελίσσα Τόμπσον, η οποία πήγε στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη το 2011, για να του παρουσιάσει μια τεχνολογική πλατφόρμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την προώθηση των ταινιών του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γουάινστιν έτριψε τα χέρια του στα πόδια της και προσπάθησε να της κάνει μασάζ, όπως υποστηρίζει.

Όταν του συστήθηκε, άπλωσε το χέρι της, αλλά αυτός την αγκάλιασε σφιχτά κι άρχισε να τη χαϊδεύει. Καθώς αυτή απομακρύνεται αμήχανα, εκείνος ακούγεται να λέει: “Αυτό είναι καλό, ας του συνεχίσουμε”.

Στη συνέχεια, την κάλεσε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου, σύμφωνα με την ίδια, τη βίασε αφού τη στρίμωξε σε μια γωνία. Ο παραγωγός αρνείται οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή που δεν ήταν συναινετική. Στο βίντεο που τράβηξε μέσω του laptop της και μετέδωσε το Sky News, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίζεται να ρωτάει την Τόμπσον «μπορώ να σε φλερτάρω;» με την 28χρονη τότε Τόμπσον να απαντά «χμ, θα το δούμε».

Κάποια άλλη στιγμή, ο παραγωγός του Χόλιγουντ φαίνεται να τρίβει το χέρι της 28χρονης ενώ εκείνη προσπαθεί να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση της. Όταν, κάνει το σχόλιο «τα δεδομένα είναι καυτά», ο Χάρβεϊ Γουάινστιν της απαντά «είναι καυτά. Εσύ είσαι καυτή».

Σύμφωνα με την Τόμπσον, τότε ο Γουάινστιν έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά της και άρχισε να τρίβει τα πόδια της. «Άσε με να σε δοκιμάσω. Είναι οκ, θα ήθελες να κάνουμε περισσότερα;» ρώτησε στη συνέχεια ο ίδιος με την Τόμσον να του απαντά ότι «είναι πολύ ψηλά (σ.σ. τα χέρια του)».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν σε δήλωσή του ανέφερε ότι «αν δει κάποιος το βίντεο στο σύνολό του θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να έγινε με τη βία, αλλά ένα σύνηθες φλερτ και από τις δυο πλευρές. Το “κατασκεύασε” η Τόμπσον για να προωθήσει τη μήνυσή της και να πάρει χρήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ