Ζεεχόφερ για Μάασεν: Περιμένω μια εξήγηση για τις δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια στην Κέμνιτς

Διορία ως την Δευτέρα έδωσε στον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, τον Γκέοργκ Μάασεν, προκειμένου να εξηγήσει τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τις διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς στην πόλη Κέμνιτς ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ο Χορστ Ζεεχόφερ.

«Περιμένω να ακούσω μια εξήγηση του σε τι βασίζεται η θεωρία του», σημείωσε ο Ζεεχόφερ την Κυριακή σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Μάασεν αμφισβήτησε το κατά πόσον ήταν αυθεντικό το βίντεο που καταγράφει ξενοφοβικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της άκρας δεξιάς στην Κέμνιτς, δηλώνοντας στην εφημερίδα Bild την Παρασκευή πως έχει «καλούς λόγους να πιστεύει πως επρόκειτο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

Ο Μάασεν είχε ενημερώσει τον Ζεεχόφερ σχετικά με τις αμφιβολίες του εκ των προτέρων, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Όταν εκφράζονται τέτοιες αμφιβολίες, ως υπουργός δεν μπορώ να φιμώσω μια τέτοια άποψη», είπε ο Ζεεχόφερ, ωστόσο ταυτόχρονα, τόνισε πως η θεωρία αυτή διατυπώθηκε από τον Μάασεν και μόνο.

Ο Ζεεχόφερ πρόσθεσε ότι γνώριζε επίσης πως ο Μάασεν ήθελε να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι τον περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Οι δηλώσεις του Μάασεν προκάλεσαν σάλο, καθώς ήλθαν σε ευθεία αντίθεση με την θέση της κυβέρνησης υπό την Άγκελα Μέρκελ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ