Σκάνδαλο με σχολή γιόγκα που λειτουργούσε ως «σεξουαλική αίρεση» – 16 άτομα καταγγέλλουν τον γκουρού τους για βιασμό

Δεκαέξι άτομα καταγγέλλουν ότι το κέντρο γιόγκα Agama Yoga, όπου διδάσκεται ο ταντρικός διαλογισμός, στο νησί της Ταϊλάνδης Κο Πανγκάν, λειτουργούσε ως “σεξουαλική αίρεση και ότι ο χαρισματικός γκουρού τους, Σουάμι Βιβεκανάντα Σαρασουάτι, τα κακοποιούσε σεξουαλικά ή τα βίαζε.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα δεκαέξι άτομα, περιλαμβανομένων και δύο ανδρών, ισχυρίζονται ότι επί 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις, τους βιασμούς και τον μισογυνισμό. Στόχος ήταν να πεισθούν οι μαθήτριες να κάνουν σεξ με τον γκουρού που το αληθινό όνομά του είναι Ναρσίς Ταρκάου, προκειμένου να αποκτήσουν… φώτιση.

Οι περισσότερες από τις 14 γυναίκες προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά και μίλησαν στον Guardian υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον γκουρού, ο οποίος τους υποσχόταν ότι θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα», ενώ οι υπόλοιπες τουρίστριες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Όταν 31 γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Αγκάμα, η διεύθυνση του κέντρου γιόγκα προσπάθησε να αποσιωπήσει το σκάνδαλο, αλλά πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο γκουρού εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πια στην Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ξεκινούσε να κάνει απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας σημεία του σώματός τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν σταματούσε, και εξανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του. Πολλές καταγγέλλουσες, που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα συνέβαιναν, δικαιολογούνται λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι αν σταματούσαν να έρχονται σ’ εκείνον και μιλούσαν στις Αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» σε όλη τους τη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ, Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ