Σκηνικό Αποκάλυψης στην Ιαπωνία – Δρόμοι “κατάπιαν” αυτοκίνητα – Βουνά μετακινήθηκαν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό Αποκάλυψης θυμίζει η νήσος Χοκάιντο στην Ιαπωνία που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο με τους νεκρούς να φθάνουν τους 8 μέχρι στιγμής, οι αγνοούμενοι να είναι δεκάδες και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Οι δρόμοι άνοιξαν “καταπίνοντας” κυριολεκτικά αυτοκίνητα, σπίτια θάφτηκαν κάτω από βράχους λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ, πλαγιές βουνών υποχώρησαν, τόνοι λάσπης μετακινήθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν από λόφους.

Στο μεταξύ, το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα καθώς η εταιρεία ηλεκτροδότησης ανέστειλε τη λειτουργία όλων των ηλεκτροπαραγωγικών της σταθμών που λειτουργούν με λιγνίτη και άλλα ορυκτά καύσιμα. Επιπλέον ανεστάλησαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο νησί.

Αγωνία επικρατεί καθώς ο πυρηνικός σταθμός χρησιμοποιεί γεννήτριες έκτακτης ανάγκης για την ψύξη των καυσίμων, ενώ ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας Hokkaido Electric Power Company αναφέρει ότι και τα 3 κανάλια από εξωτερικές πηγές ενέργειας διακόπηκαν περίπου 20 λεπτά μετά τον σεισμό.

Μετά τον σεισμό, οι γεννήτριες ντίζελ ενεργοποιήθηκαν αυτόματα για να ψύξουν το πυρηνικό καύσιμο. Δεν έχουν αναφερθεί αλλαγές στις στάθμες νερού ή στην θερμοκρασία της δεξαμενής αποθήκευσης. Η Αρχή Πυρηνικής Ρύθμισης και η Hokkaido Electric λένε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αποκατασταθούν οι εξωτερικές πηγές ενέργειας, με όλες τις μονάδες θερμικής ενέργειας να κλείνουν.

Οι γεννήτριες έκτακτης ανάγκης θα είναι σε θέση να διατηρήσουν το εργοστάσιο Tomari σε λειτουργία για τουλάχιστον 7 ημέρες, με βάση τα καύσιμα ντίζελ που αποθηκεύονται στις εγκαταστάσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ, Channel News Asia, The Philippine Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ