Σαμπάχ: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν την ημέρα των εκλογών

Άλλο ένα σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου απετράπη την ημέρα των εκλογών στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’.

Σύμφωνα με το σχέδιο ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο εκρηκτικά είχε προγραμματιστεί να εκραγεί στις 15.07, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διερχόταν με την αυτοκινητοπομπή του από ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο γνώριζαν οι δράστες.

Όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος της ‘Σαμπάχ’, το ύποπτο αυτοκίνητο εντόπισε ο τουρκικός δορυφόρος ‘Γκιοκτούρκ’ και αμέσως οι υπηρεσίες ασφαλείας του Τούρκου προέδρου τέθηκαν σε συναγερμό και ξεκίνησε η επιχείρηση σύλληψης των δραστών.

Το σχέδιο δολοφονίας του ‘ηγεμόνα’, όπως αναφέρει η ‘Σαμπάχ’, είχαν καταστρώσει 12 χώρες και το μικρό λεωφορείο θα εκρήγνυτο πριν αρχίσουν τα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται. Την προσοχή τράβηξαν τα σχεδόν σκασμένα λάστιχα του αυτοκινήτου, εκεί που είχε σταθμεύσει.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, είχε τοποθετηθεί και ένας ελεύθερος σκοπευτής σε οροφή κτιρίου κοντά στο παγιδευμένο όχημα, ώστε να επέμβει. Ο ξένης υπηκοότητας πράκτορας όμως όταν τον συνέλαβαν, προκειμένου να μην τον αναγκάσουν να μιλήσει, αυτοκτόνησε πίνοντας κυάνιο.

Αν δεν είχε αποτραπεί το σχέδιο δολοφονίας μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα σκοτώνονταν χιλιάδες αθώοι πολίτες, αναφέρει η ‘Σαμπάχ’, αλλά «ευτυχώς! Ο Αλλάχ μας προστάτεψε και πάλι», καταλήγει το άρθρο, που ωστόσο δεν προσδιορίζει τον τόπο στον οποίο θα γινόταν η απόπειρα της δολοφονίας του Ερντογάν, ενώ αφήνει και υπόνοιες ακόμη και για γνώση του σχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται «γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπουλέντ Τεζτζάν, επέμεινε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα κέρδιζε εκείνο το βράδυ τις εκλογές».Πηγή: sigmalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ