Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκρινε σήμερα «παράνομους» τους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τον κίνδυνο «κλιμάκωσης».
«Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει» αυτούς τους δασμούς, σημείωσε η Μέρκελ σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.
«Εκτιμάμε ότι είναι παράνομοι» κι ότι η απόφαση επιβολής τους «εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός φαύλου κύκλου που θα μας οδηγήσει σε κλιμάκωση, η οποία εν τέλει θα ζημιώσει ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.
«Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) να μην εξαιρέσει σε μόνιμη βάση (την Ευρώπη) θα αναλυθεί διεξοδικά στους κόλπους της ΕΕ», η οποία είναι προετοιμασμένη «να απαντήσει σε ενδεδειγμένα αντίμετρα» προειδοποίησε η Άγγελα Μέρκελ.
Μακρόν: Παράνομη η απόφαση των ΗΠΑ
“Παράνομη” χαρακτήρισε με την σειρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για αυτήν την “παράνομη” και “λανθασμένη” απόφαση που, όπως είπε, “κλείνει την πόρτα” για άλλες συνομιλίες με την Ουάσινγκτον.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι σκοπεύει να συζητήσει αργότερα σήμερα για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Προκλητική επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στις θέσεις για «Γαλάζια Πατρίδα» και τουρκολιβυκό μνημόνιο
Συμφωνία ή Πόλεμος; ΗΠΑ και Ιράν ανοίγουν τα χαρτιά τους και προγραμματίζουν τις επόμενες συναντήσεις
Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός 1-1 (3-4 πεν.): Στους «16» του Europa League οι «πράσινοι»
Ζώδια 27/2: Ημερήσιες προβλέψεις – Παρθένοι, μην ενθουσιαστείτε υπερβολικά με κάποιον που δεν ξέρετε ακόμα καλά
Ραζβάν Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών – φύγαν με το κεφάλι ψηλά»
ENIKOS NETWORK
Μπορεί να πεθάνει κανείς από τη στενοχώρια; Τι είναι το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς για το οποίο προειδοποιούν ειδικοί