Ο πατέρας του 17χρονου μακελάρη αποκαλύπτει τι του είπε ο γιος του μέσα από τη φυλακή – Η εξομολόγηση για τα… 3 κεριά – ΒΙΝΤΕΟ

Με τον γιο του και δράστη του μακελειού στο σχολικό συγκρότημα της Σάντα Φε στο Χιούστον, που άφησε πίσω του 10 νεκρούς, συναντήθηκε χθες ο Αντώνης Παγουρτζής.

Ο 64χρονος πατέρας γνωρίζει ότι ο Δημήτρης Παγουρτζής είχε μια ερωτική απόρριψη από μια συμμαθήτρια και σε συνδυασμό με ένα bullying που δέχθηκε από συμμαθητές του εικάζει ότι αυτό μπορεί να ήταν το κίνητρο της πράξης του 17χρονου.

Ο Αντώνης Παγουρτζής, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, αποκάλυψε το κλίμα της πρώτης συνάντησης τους μετά το αιματηρό περιστατικό, πως τον υποδέχθηκε ο γιος του και τι του ζήτησε ο 17χρονος ομογενής.

– Πότε συναντήσατε τον γιό σας και τι σας είπε;

«To Σάββατο για περίπου 20 λεπτά. Με υποδέχθηκε με σκυμμένο το κεφάλι. Είχε κρύψει το πρόσωπο του. Ντρεπόταν να με κοιτάξει στα μάτια. Είναι σε σύγχυση, δεν θυμάται τι έγινε. Δεν με άφησαν και δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω… Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μου πει ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τις αδελφές του. Μας είπε οτι μας αγαπά όλους. Μου ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τις αδελφές του. Μας είπε ότι θα είναι δυνατός για να μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα…»

– Σας αποκάλυψε το κίνητρο της πράξης του;

«Δεν τον ρώτησα γιατί ήθελα στην αρχή να τον στηρίξω ψυχολογικά. Αυτά θα τα πει με τους δικηγόρους. Εγώ προσπάθησα μόνο να τον στηρίξω εκείνη την ώρα».

– Γνωρίζετε για μια ερωτική απόρριψη που είχε από μια συμμαθήτρια του, η οποία ήταν μεταξύ των θυμάτων;

«Ναι. Είχε μια σχέση την οποία διέκοψε γιατί ενδιαφερόταν για μια άλλη συμμαθήτρια του. Όμως εκείνη τον απέρριψε. Έμαθα ότι εκείνη τον πρόσβαλλε δημοσίως και μετά, λόγω αυτού του γεγονότος, του έκαναν bullying κάποιοι συμμαθητές του. Θεωρώ ότι το παιδί το έχουν κτυπήσει. Το παιδί μου δεν είναι κακό παιδί και το ξέρουν όλοι στην περιοχή. Ξαφνικά, μεταμορφώθηκε και, όπως σε ταινία, κάποιος άλλος μπήκε στο σώμα του… Επειδή δεν ήθελε να ανακατευτώ και ήθελε να με προστατεύσει, γιατί ήξερε ότι είμαι περήφανος Έλληνας, επέλεξε να το αντιμετωπίσει μόνος του…»

– Έχει συναίσθηση ότι έχει σκοτώσει 10 ανθρώπους;

«Ναι… αλλά δεν μιλήσαμε γι’ αυτό».

– Στον ανακριτή είπε ότι “δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε για να διηγηθούν την ιστορία του”. Ποια είναι η ερμηνεία αυτής της δήλωσης του;

«Θεωρώ ότι δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε, για να πουν την ιστορία που περνούσε με το bullying που του έκαναν οι συμμαθητές του. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνω σ’ αυτά που είπε στην κατάθεση του».

Τα τρία κεριά…

Ανατριχίλα προκάλεσε ο πατέρας όταν είπε ότι ζήτησε από τους συγχωριανούς του να ανάψουν 3 κεριά στην εκκλησία του χωριού. Ένα για τα θύματα, ένα για τον γιο του και ένα για την οικογένειά του. Όπως χαρακτηριστικά είπε “είμαι 64 ετών, θα πεθάνω και θα είναι ο γιος μου στη φυλακή;”

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ